Πέμπτη 30 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΑΛΚΑΝ
Να μπει φρένο στις απολύσεις

Τερματισμό των απολύσεων και επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων τους, καθώς και χάραξη αναπτυξιακής πορείας για την επιχείρηση, διεκδικούν οι εργαζόμενοι της ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ στη Θεσσαλονίκη, που σήμερα πραγματοποιούν 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο του εργοστασίου. Χθες, καθολική ήταν η συμμετοχή τους στις 2ωρες στάσεις εργασίας που έγιναν στην πρωινή και απογευματινή βάρδια.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την πολιτική συρρίκνωσης που ακολουθεί ο βασικός μέτοχος της ΒΑΛΚΑΝ κ. Εμφιετζόγλου εδώ και 3 χρόνια με θύματα τους ίδιους. Σ' αυτό το διάστημα απολύθηκαν 100 εργαζόμενοι και έφτασαν σήμερα να έχουν απομείνει 138. Περιθώρια παραπέρα μείωσης του προσωπικού δεν υπάρχουν, όμως η εταιρία συνεχίζει να απολύει 4 εργαζόμενους κάθε μήνα, προφανώς με στόχο να κλείσει κάθε παραγωγικό τμήμα.

Μπροστά σ' αυτήν την προοπτική, οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο δρόμο, πάρα μόνο αυτόν του ενωμένου και συντονισμένου αγώνα, που ήδη διεξάγουν. Παράλληλα με τις απεργιακές κινητοποιήσεις, θα ξεκινήσουν κύκλο επαφών και ενημέρωσης όλων των φορέων του νομού και της κυβέρνησης, προκειμένου να πάρουν θέση και να εμποδίσουν το ενδεχόμενο να μπει λουκέτο σε άλλη μια επιχείρηση του νομού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ