Πέμπτη 30 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ
«... δεν ξέρετε φουρτούνα τι θα πει... »

Εκαναν στίχο και τραγούδι τη γνώση τους και διαδήλωσαν ενάντια στα σχέδια των εφοπλιστών και την κυβέρνησή τους

Motion Team

Με μια πολύωρη αγωνιστική κινητοποίηση, που κατέληξε σε αποκλεισμό της κεντρικής πύλης του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης, οι σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας απαίτησαν χτες την απόσυρση του νομοσχεδίου για τη ναυτική επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση που έχει καταθέσει το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, με στόχο να παρέχει και άλλες διευκολύνσεις στο εφοπλιστικό κεφάλαιο.

«Υπουργός το πιόνι, εφοπλιστές κουμάντο, εμείς θα είμαστε άνεργοι, θα πάμε όλοι στον πάτο», με αυτό το σύνθημα και με άλλα εξίσου ευρηματικά οι εκατοντάδες σπουδαστές της ΑΕΝ Μακεδονίας διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης και κατήγγειλαν το μαύρο μέλλον που τους προετοιμάζει η κυβέρνηση. «Δεν ξέρετε καράβι τι σημαίνει, δεν ξέρετε φουρτούνα τι θα πει, το νομοσχέδιο θα πάρουμε στο χέρι και θα πνιγούμε όλοι μαζί», τραγουδούσαν.

Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί από το χώρο της Καμάρας, κατευθύνθηκε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου οι σπουδαστές επέδωσαν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους και κατέληξε στο Λιμάνι. Εκεί προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της κεντρικής πύλης και κατά διαστήματα με καθιστική διαμαρτυρία απέκλειαν την παραλιακή λεωφόρο.

Η κινητοποίηση έληξε στις 2 το μεσημέρι. Οι σπουδαστές διακήρυξαν την απόφασή τους να συνεχίσουν αγωνιστικά μέχρι τη δικαίωση. Συνεχίζουν την αποχή από τα μαθήματα και την κατάληψη της σχολής τους στη Μηχανιώνα και σήμερα αντιπροσωπεία τους θα συμμετέχει στην πανελλαδική σύσκεψη στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ στον Πειραιά για το συντονισμό της δράσης των σπουδαστών όλων των σχολών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ