Πέμπτη 30 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΔΕΔΥ
Το χαράτσι, για το Φόρουμ του ΣΥΝ , δε θα περάσει

Μέρα τη μέρα καταδεικνύεται όλο και περισσότερο η προσωπική ευθύνη του προέδρου της ΑΔΕΔΥ Σ. Παπασπύρου, ο οποίος με τις επιλογές του προσπαθεί να φορέσει καπέλο στην ανώτατη συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων, το Φόρουμ του ΣΥΝ, παρά και ενάντια στις έντονες αντιθέσεις που εκφράζονται για μια τέτοια επιλογή και στο εσωτερικό της ΑΔΕΔΥ.

Η συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ στο κατασκεύασμα του ΣΥΝ, τη στιγμή που σε αυτήν εκπροσωπούνται διαφορετικές παρατάξεις και εκπροσωπεί όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο, εισάγει επικίνδυνα ήθη στη συνδικαλιστική δράση και ήδη οι διαφοροποιήσεις σε επίπεδο διοίκησης είναι αισθητές. Την ίδια ώρα, έντονη είναι η δυσαρέσκεια ανάμεσα στους δημόσιους υπάλληλους που μαθαίνουν την απόφαση για την επιβολή αναγκαστικού κεφαλικού φόρου 5 ευρώ (χαράτσι) ανά δημόσιο υπάλληλο, προκειμένου να υποστηριχτούν οικονομικά με 500 δισ.(!) οι δραστηριότητες του Φόρουμ!

Ο Μ. Βορτελίνος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και της ΕΕ του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, δήλωσε στο «Ρ»: «Καταγγέλλεται και καταδικάζεται, από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στο δημόσιο, η απαράδεκτη ενέργεια του προέδρου της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρου, να εντάξει στο Κοινωνικό Φόρουμ του ΣΥΝ την ΑΔΕΔΥ και να "φορέσει καπέλο" στους δημόσιους υπάλληλους.

Η κατάσταση, όμως, δε φτάνει μέχρι εδώ. Προχωρά ακόμη περισσότερο επιβάλλοντας χαράτσι 5 ευρώ σε κάθε δημόσιο υπάλληλο, προκειμένου να καλύψει τις προσωπικές του επιλογές, σε μια περίοδο που δεχόμαστε την ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης με την παρατεταμένη λιτότητα.

Αυτές οι ενέργειες, όχι μόνο απαράδεκτες είναι, αλλά και παράνομες. Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ θα κληθεί να λογοδοτήσει στους εργαζόμενους στο δημόσιο.

Καλούμε κάθε σωματείο και κάθε συνδικαλιστή στο δημόσιο, να καταγγείλει αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες του προέδρου της ΑΔΕΔΥ και να αρνηθεί την εφαρμογή τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ