Πέμπτη 27 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Σκάνδαλο με πολιτικές προεκτάσεις

Με ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, η σημερινή διοίκηση των Κιοσέογλου - Τακόπουλου μεταθέτει τις ευθύνες της για την υπερχρέωση της εταιρίας στο κράτος και τους πιστωτές!

Σκάνδαλο με πολιτικές προεκτάσεις αποδεικνύεται ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε μέχρι σήμερα η κυβέρνηση την εταιρία "Τσιμέντα Χαλκίδας", την οποία υπερχρέωσαν οι πρωθυπουργικοί φίλοι και επικεφαλής της τσιμεντοβιομηχανίας Κιοσέογλου - Τακόπουλος, που εξακολουθούν να παραμένουν στη διοίκηση της εταιρίας. Με αφορμή την επικείμενη εκκαθάριση της επιχείρησης, εξαιτίας της υπερχρέωσής της για την οποία ευθύνεται η κακοδιαχείριση των τελευταίων με τις ευλογίες της κυβέρνησης, σήμερα οι ίδιοι επιχειρούν με προκλητικό τρόπο να αποποιηθούν των ευθυνών τους και να φορτώσουν τη σημερινή κατάντια αποκλειστικά στην κυβέρνηση και στους πιστωτές της εταιρίας.

Χαρακτηριστική είναι η προκλητική "ανοιχτή επιστολή - καταγγελία" (!) που έστειλαν οι επίδοξοι "Πόντιοι Πιλάτοι" προς τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς Οικονομικών και προς τις διοικήσεις της Εθνικής, της Εμπορικής, της ΕΤΒΑ και της ΔΕΗ, αποσπάσματα της οποίας έσπευσαν να δώσουν στη δημοσιότητα. Μεταξύ άλλων η διοίκηση των "Τσιμέντων Χαλκίδας" διαψεύδει ότι η εταιρία άσκησε αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος της ανταγωνίστριας ΤΙΤΑΝ, η οποία έχει προσφύγει για το θέμα αυτό στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του αντιπερισπασμού επικαλείται άσκηση αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος της από την ΤΙΤΑΝ.

Χαρακτηριστικό της προκλητικότητας με την οποία η διοίκηση της μέχρι πριν από μερικά χρόνια κερδοφόρας επιχείρησης επιχειρεί να διαχωρίσει τη θέση της ακόμα και από την κυβέρνηση, που συστηματικά της "έβαζε πλάτες", είναι το σημείο της επιστολής στο οποίο καταγγέλλει αποκλειστικά και μόνο το κράτος και τους πιστωτές της βιομηχανίας για αμέλεια, κωλυσιεργία και ολιγωρία.

Επίσης, στην επιστολή "καταγγέλλεται" η υπαγωγή της επιχείρησης σε καθεστώς εκκαθάρισης σαν χαριστική πράξη προς όφελος της "Καλτσεστρούτζι", η οποία ενώ χρωστάει πάνω από 100 δισ. δρχ. με βάση απόφαση της διεθνούς διαιτησίας, με την εκκαθάριση των "Τσιμέντων Χαλκίδας" δε θα τα προσκομίσει. Μάλιστα, μεταξύ άλλων, η διοίκηση της τσιμεντοβιομηχανίας κάνει λόγο για επιχείρηση "σπίλωσής" της και υφαρπαγής της εταιρίας από εγχώρια και ξένα συμφέροντα αντί πινακίου φακής, "ξεχνώντας" τις ευθύνες της για τη σημερινή υπερχρέωση της εταιρίας. Παράλληλα, οι κύριοι αυτοί εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους όχι γιατί θα χάσουν μέσα από τα χέρια τους την κότα που τους γεννάει τα χρυσά αυγά, αλλά γιατί εάν η εταιρία βγει στο σφυρί θα... ζημιωθεί το Δημόσιο!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ