Παρασκευή 22 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
"Θεός" η κερδοσκοπία!

Την απόσυρση της σχετικής τροπολογίας του υπ. Ανάπτυξης ζήτησε το ΚΚΕ

Την απόσυρση της τροπολογίας που αλλάζει σε ακόμα πιο αντιδραστική κατεύθυνση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, σχετικά με τη διανομή και εκμετάλλευση του φυσικού αερίου, και κατέθεσε η υπουργός Ανάπτυξης Βάσω Παπανδρέου, ζήτησε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης, μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Η τροπολογία ψηφίστηκε μόνο από τους κυβερνητικούς βουλευτές.

Αναφερόμενος στην τροπολογία (η οποία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την πώληση των Ναυπηγείων Ελευσίνας) ο Μπ. Αγγουράκης υπογράμμισε ότι ουσιαστικά αλλάζει πλήρως και ανατρέπει το νόημα του ισχύοντος νόμου 2190, παρέχοντας προνόμια με ασύδοτο τρόπο στους ξένους επενδυτές. Παράλληλα, επισήμανε ότι η διαδικασία διανομής του φυσικού αερίου, όπως διαμορφώνεται, καμία σχέσηδεν έχει με δραστηριότητα "κοινής ωφέλειας", αφού αποσκοπεί στην κερδοσκοπία και μόνο. Ιδιαίτερα στάθηκε στο θέμα της θέσπισης φοροαπαλλαγών στα κέρδη των ιδιωτών που θα επενδύσουν κατά 10% καθώς και στη δυνατότητα που έχει το υπουργείο Ανάπτυξης να εξαγγείλει τους σχετικούς διαγωνισμούς με Προεδρικά Διατάγματα, την ίδια ώρα που έχει απαλειφθεί η διάταξη του προηγούμενου νόμου, ο οποίος προέβλεπε την ύπαρξη ενός ελάχιστου επενδυτικού κεφαλαίου στους επίδοξους επενδυτές. Επίσης τάχθηκε κατά της κατάργησης του ενιαίου τιμολογίου για το φυσικό αέριο που θα οδηγήσει σε κερδοσκοπική αύξηση των τιμών.

Εκ μέρους των κυβερνητικών εισηγητών και της υπουργού Ανάπτυξης Βάσως Παπανδρέου, προβλήθηκε το επιχείρημα ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, προκειμένου να προσελκυθούν επενδυτές και να προχωρήσουν τα έργα. Παράλληλα, σημείωσε ότι η αναγκαιότητα ύπαρξης κατάλληλης τεχνογνωσίας, προκειμένου να γίνει μια τέτοια επένδυση, προσανατολίζει στην προσέλκυση επενδυτών από το εξωτερικό! Τέλος επισήμανε ότι επειδή το φυσικό αέριο εντάσσεται στο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης φυσικό είναι να υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά της ΕΕ.

Ναυπηγεία Ελευσίνας: "Επιτυχία"... το ξεπούλημα

Ακρόαση των αρμόδιων φορέων σχετικά με τη σύμβαση πώλησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, έγινε χτες στα πλαίσια των εργασιών της ίδιας επιτροπής με αποκαλυπτικά στοιχεία, που ενισχύουν τον ισχυρισμό ότι η εκποίηση των ναυπηγείων γίνεται... έναντι πινακίου φακής!

  • Ο ειδικός γραμματέας της Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων Δ. Παρασκευάς, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών χαρακτήρισε επιτυχημένη τη σύμβαση πώλησης των ναυπηγείων έναντι 14,6 δισ. αφού, όπως είπε, αλλοδαπός οίκος εκτιμητών θεωρούσε ότι το αντίτιμο θα μπορούσε να είναι από 0 έως 15 δισ. δραχμές! Παράλληλα ανέφερε ότι το... κύριο προσόν εγγύησης εκ μέρους του νέου αγοραστή Ταβουλάρη είναι η παρουσίαση της σύμβασης των ναυπηγείων με το... Πολεμικό Ναυτικό για την κατασκευή 3 αρματαγωγών. Δηλαδή μια σύμβαση που έχει υπογραφτεί στο παρελθόν με ευθύνη του δημοσίου!
  • Ενισχυτική των κυβερνητικών χειρισμών και μόνο μπορεί να χαρακτηριστεί η παρουσία και οι δηλώσεις του προέδρου του Σωματείου των εργαζομένων στα Ναυπηγεία και στελέχους της ΠΑΣΚΕ Κ. Καραμπουρνού που υποστήριξε πως η τιμή πώλησης είναι ικανοποιητική, αφού, όπως είπε, στη Γερμανία πουλήθηκε ναυπηγείο για... ένα μάρκο. Παράλληλα ανέφερε πως το Σωματείο είχε άγνοια των διατάξεων της σύμβασης που υπονομεύουν το δικαίωμα της απεργίας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αισχρή προβοκάτσια ενάντια στο ΚΚΕ από τον μεγαλοδικηγόρο Δημητρακόπουλο(2023-05-25 00:00:00.0)
Κάτω τα χέρια από τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων(2022-07-08 00:00:00.0)
Δεν έχει τέλος η διευκόλυνση των «σωτήρων» επενδυτών(2021-04-28 00:00:00.0)
Φτάνουν πια οι «σωτήρες» για τους εργαζόμενους(2019-03-28 00:00:00.0)
Πράξη υποτέλειας το ξεπούλημα!(1997-09-24 00:00:00.0)
Μεθοδεύεται νέα επίθεση(1997-04-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ