Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τροπολογίες βουλευτών του ΚΚΕ

Τέσσερις τροπολογίες κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, αλλά ο Γερ. Αρσένης δεν τις έκανε δεκτές, λέγοντας ότι δε θα δεχτεί καμία τροπολογία από κανένα βουλευτή. Να σημειωθεί ότι μερικές από τις τροπολογίες οι βουλευτές του ΚΚΕ τις είχαν καταθέσει και σε προηγούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και τότε ο Γερ. Αρσένης είχε δηλώσει πως θα τις συζητήσει σε επόμενο, δήλωση που όπως αποδείχτηκε δεν ήταν ειλικρινής.

Με την πρώτη τροπολογία ζητιόταν να ρυθμιστεί το ζήτημα της μετεγγραφής στα Ελληνικά Πανεπιστήμια όσων φοιτητών του εξωτερικού αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή αναπηρίας ή είναι παιδιά πολυτέκνων.

Με τη δεύτερη ζητούνταν να επεκταθεί η καταβολή του μηνιαίου ειδικού επιδόματος που παίρνουν οι υπάλληλοι του υπουργείου και στο προσωπικό των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων Αιγινήτειου - Αρεταίειου.

Με άλλη τροπολογία προβλεπόταν ότι όσοι ολοκλήρωσαν το πρώτο έτος σπουδών σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και στη συνέχεια διέκοψαν τις σπουδές τους και εντάχθηκαν σε προγράμματα απεξάρτησης σε μία από τις αναγνωρισμένες από το κράτος Θεραπευτικές Κοινότητες, να μπορούν κατόπιν εξετάσεων να μετεγγραφούν σε ελληνικό ΤΕΙ ή ΑΕΙ.

Τέλος ζητιόταν η επέκταση της πρόβλεψης για μετεγγραφή σε ελληνικά ΑΕΙ και σε όσους πάσχουν από βαριά μυοπάθεια τύπου Duchene.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ