Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Πολεμική επιχείρηση"

Χρόνια τώρα πολλοί υπουργοί "αγόρασαν" - και... απογείωσαν στα λόγια - τέσσερα ελικόπτερα και δυο αεροπλάνα του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά ασθενών. Μάλιστα το ΠΑΣΟΚ σε προεκλογικό φυλλάδιο (Σεπτέμβρης 1996) τα... διπλασίασε. Στην ίδια σελίδα τα παρουσίασε ως μέσα του ΕΚΑΒ, αλλά και ως μέσα στο πρόγραμμα "Ιπποκράτης" για την υγειονομική θωράκιση του Αιγαίου.

Το ΕΚΑΒ έχει στο ενεργητικό του αεροδιακομιδές, αλλά κάθε αεροδιακομιδή εξελίσσεται σε "πολεμική επιχείρηση". Χτες η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) ανακοίνωσε ότι τον Αύγουστο του 1997 διέθεσε προσωπικό, αεροσκάφη και ελικόπτερα σε 40 αεροδιακομιδές, μεταφέροντας 46 ασθενείς, εκ των οποίων δέκα αλλοδαποί. Επίσης συμμετείχε σε αποστολές διάσωσης - έρευνας, συμπληρώνοντας 123 ώρες πτήσης και σε 242 αποστολές για αεροπυρόσβεση, συμπληρώνοντας 500 ώρες πτήσης.

Οι παραπάνω περιπτώσεις, σημειώνει ο σμήναρχος Χ. Χειράκης, αποτελούν προσφορά - κι έτσι είναι - στο κοινωνικό σύνολο και έγιναν "καθ' όλο το 24ωρο, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες και πέραν των καθηκόντων κύριας αποστολής".

Φαίνεται αυτή η "πολεμική" προσφορά θα συνεχιστεί. Προχτές ο υφυπουργός Υγείας Μ. Σκουλάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση τα έχει όλα: Λεφτά και επιχειρησιακό σχέδιο για αεροσκάφη και ελικόπτερα. Αλλά από τη μέρα που θα υπογραφούν τα συμβόλαια με εκείνον που θα προμηθεύσει τα πτητικά μέσα, θα χρειαστούν - όπως είπε - "8 μήνες για να παραλάβουμε το πρώτο ελικόπτερο"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ