Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Νέος γύρος κινητοποιήσεων

Σε νέα τροχιά κινητοποιήσεων μπήκαν οι διπλωματούχοι μηχανικοί της χώρας, μετά τη χτεσινή πετυχημένη τρίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας, που συνοδεύτηκε από την έκτακτη πανελλαδική συνδιάσκεψη των πρωτοβάθμιων Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΕΜΔΥΔΑΣ). Η άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα οικονομικά και θεσμικά αιτήματα του κλάδου και να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο μαζί τους, ανάγκασε την ΕΜΔΥΔΑΣ να αντιδράσει δυναμικά πραγματοποιώντας τρίωρη στάση εργασίας, αποφασίζοντας την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τούς επόμενους μήνες, σε περίπτωση που δε βρεθεί λύση.

Κύρια αιτήματα των διπλωματούχων μηχανικών του δημοσίου είναι η διατήρηση των κλαδικών επιδομάτων, η διασφάλιση της ένταξης των μηχανικών που υπηρετούν στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) στο νέο μισθολόγιο και ουσιαστική οικονομική και θεσμική αναβάθμιση του ρόλου τους. Οπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνδιάσκεψης, οι διπλωματούχοι μηχανικοί Θα συνεχίσουν τις επαφές τους με το υπουργείο Οικονομικών, αλλά στην περίπτωση που δεν υπάρξει λύση, τότε θα προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις. Πάντως, η περαιτέρω στάση τους θα καθοριστεί μετά από νέα συνέλευση.

Στη συνδιάσκεψη συζητήθηκαν ακόμα και οργανωτικά ζητήματα που αφορούν στις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη των πρωτοβάθμιων σωματείων των Ενώσεων, που θα γίνουν τον ερχόμενο Δεκέμβρη.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΜΔΥΔΑΣ συναντήθηκαν μετά τη συνδιάσκεψη με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη,ο οποίος μπορεί να κατανοεί μεν και να συμπαρίσταται στους μηχανικούς, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, ωστόσο δε φαίνεται διατεθειμένος να ασκήσει ιδιαίτερη πίεση στην κυβέρνηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων του κλάδου. Είναι χαρακτηριστική η δήλωσή του τον περασμένο Φλεβάρη, όταν οι διπλωματούχοι μηχανικοί είχαν ξεκινήσει κινητοποιήσεις. "Δεν μπορώ να πυροβολήσω το διπλανό μου", είχε πει τότε ο υπουργός, εννοώντας τον συνάδελφό του υφυπουργό Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη,προεξοφλώντας έτσι τη στάση του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΜΑΤ κατά της απεργίας των μηχανικών(2003-10-23 00:00:00.0)
Νέα στάση εργασίας(2003-10-22 00:00:00.0)
Απεργούν σήμερα οι μηχανικοί του Δημοσίου(1999-08-04 00:00:00.0)
Απεργούν οι μηχανικοί του Δημοσίου(1999-02-17 00:00:00.0)
Αγώνας διαρκείας ώσπου να δικαιωθούν(1997-10-22 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις(1997-10-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ