Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Σε πορεία συρρίκνωσης

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τον υπουργό Αμυνας, με αφορμή την οριακή κατάσταση, στην οποία έχει οδηγήσει η κυβέρνηση την ΠΥΡΚΑΛ

Την πορεία συρρίκνωσης της ΠΥΡΚΑΛ και συνολικά της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας θίγουν σε Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος και Μπ. Αγγουράκης. "Η συνεχιζόμενη, τονίζεται στην Ερώτηση, κυβερνητική πολιτική συρρίκνωσης της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας μας, που ακολουθεί τις κατευθύνσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, έχει φέρει σε οριακό σημείο τη βασική μονάδα παραγωγής πυρομαχικών της χώρας μας, την ΠΥΡΚΑΛ.

Η καθυστέρηση δεδουλευμένων στην ΠΥΡΚΑΛ Υμηττού, ο προσανατολισμός της νέας διοίκησης, να αντικαταστήσει μέρος της παραγωγής με εισαγωγές, οι εντολές του υπουργού Εθνικής Αμυνας προς τη διοίκηση της εταιρίας να συντάξει νέο επιχειρησιακό σχέδιο με αυστηρά ιδιωτικά κριτήρια, οι δηλώσεις του ότι υπάρχουν αντιπαραγωγικά τμήματα και υπεράριθμοι εργαζόμενοι και ο σχεδιασμός για την απόλυση πάνω από 500 εργαζομένων, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για τις προθέσεις και την τακτική καταστροφής που ακολουθείται σε έναν τόσο νευραλγικό τομέα της αμυντικής μας βιομηχανίας.

Να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή η επιχείρηση υπολειτουργεί στο 40% των παραγωγικών δυνάμεων και σύμφωνα με πληροφορίες ο άμεσος στόχος είναι το κλείσιμο του εργοστασίου της Ελευσίνας, καθώς επίσης και το κλείσιμο των εμπορικών τμημάτων και η ιδιωτικοποίηση του εργοστασίου στο Λαύριο".

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό Αμυνας:

Ποιες είναι οι προτάσεις της αρμόδιας επιτροπής στο πόρισμά της συνολικά για την αμυντική βιομηχανία;

Με ποιους συγκεκριμένους σχεδιασμούς θα ενισχυθούν οι παραγωγικές δραστηριότητες της ΠΥΡΚΑΛ σε βάρος των ολοένα και περισσότερο αυξανομένων εισαγωγών;

Ποιες είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης για τα εργοστάσια Ελευσίνας και Λαυρίου;

Για ποιους λόγους καθυστέρησε η καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους της ΠΥΡΚΑΛ Υμηττού;

Πρόκειται, όντως, η κυβέρνηση να προχωρήσει στην απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων από την ΠΥΡΚΑΛ;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ