Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΣΗΕΑ
"Ολίσθημα της κυβέρνησης ο αποκλεισμός των ΜΜΕ"

Την άμεση καταγγελία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, η οποία απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Τύπου, προκάλεσε η "στημένη" συνέντευξη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

Η "στημένη" συνέντευξη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και ο αποκλεισμός του συνόλου, σχεδόν, του αντιπολιτευόμενου Τύπου από το δικαίωμα υποβολής ερώτησης στον Κ. Σημίτη, απασχόλησε χτες το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, η οποία καταγγέλλει το γεγονός, με επιστολή της προς τον υπουργό Τύπου και ΜΜΕ. Η ΕΣΗΕΑ, δίνοντας το στίγμα του στημένου χαρακτήρα της συνέντευξης, κάνει λόγο για "ολίσθημα" της κυβέρνησης και "αποκλεισμό" δημοσιογράφων και ΜΜΕ.

Επιστολή στον
υπουργό Τύπου

Στην επιστολή της, προς τον υπουργό Τύπου και ΜΜΕ, η ΕΣΗΕΑ τονίζει τα εξής:

"Κύριε υπουργέ, ο τρόπος που οργανώθηκε η πρόσφατη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη δεν επέτρεψε σε συναδέλφους μας, απεσταλμένους πολλών μέσων ενημέρωσης, να υποβάλουν ερωτήσεις. Ο αποκλεισμός τους αποτελεί ολίσθημα και πλήττει την αρχή του πλουραλισμού και της παροχής ίσων ευκαιριών σε όλους τους δημοσιογράφους.

Η ΕΣΗΕΑ θεωρεί ότι ο παραχωρών τη συνέντευξη ή ο διευθύνων αυτήν έχουν την ευθύνη να διασφαλίζουν την αντικειμενική και επί ίσοις όροις μεταχείριση όλων των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ. Και προς τούτο καλεί εσάς, ως αρμόδιο για τον Τύπο υπουργό, να μεριμνήσετε ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια κρούσματα".

Ν. Καραντηνός
"Στημένη" συνέντευξη

Το παραπάνω στοιχειώδες ζήτημα δημοκρατίας, η οποία κακοποιήθηκε βάναυσα κατά τη διάρκεια της "στημένης" συνέντευξης, τέθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΕΣΗΕΑ από τον ταμία της Ενωσης, Ν. Καραντηνό. Το μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, απευθυνόμενος στα μέλη του οργάνου, υπογράμμισε τα εξής:

"Επιθυμώ και το κρίνω αναγκαίο να φέρω στο ΔΣ για συζήτηση και λήψη απόφασης, τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του κ. πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, όπου, καθώς καταγγέλλεται, ουσιαστικά απεκλείσθη σχεδόν το σύνολο του αντιπολιτευόμενου Τύπου και η καθιερωμένη συνέντευξη που δίδεται στα πλαίσια της ΔΕΘ απέβη μια "στημένη" συνέντευξη.Νομίζω ότι η μεθοδολογία αυτή δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους και παρακαλώ το ΔΣ, αφού διερευνήσει το σημαντικό αυτό θέμα, να προβεί σε έντονη διαμαρτυρία και καταγγελία του απαράδεκτου αυτού αποκλεισμού, ο οποίος θέτει το Συμβούλιο μπροστά στη μεγάλη ευθύνη του να σταματήσει τον κατήφορο και να υπερασπιστεί το δημοσιογράφο στο ρόλο του και στο ύψιστο χρέος του".

Υποκρισίας
συνέχεια

Σε απαντητική του επιστολή προς την ΕΣΗΕΑ, ο υπουργός Τύπου συνέχισε και χτες τους υποκριτικούς ισχυρισμούς περί "περιορισμένου χρόνου", στον οποίο οφείλεται ο αποκλεισμός των αντιπολιτευόμενων ΜΜΕ από τη συνέντευξη, ενώ με προκλητικό τρόπο κάνει λόγο για "επί ίσοις όροις και αντικειμενική μεταχείριση" όλων των δημοσιογράφων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ