Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαθήματα... επικοινωνίας

ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ,ότι όλοι θυμάστε - είτε την ακούσατε, είτε τη διαβάσατε την άλλη μέρα - την πρόσφατη πρωθυπουργική δέσμευση από τη Θεσσαλονίκη, ότι δε θα επιβληθούν νέοι φόροι το 1998.

**************

Φανταζόμαστε, επίσης, ότι τη στιγμή, που ακούσατε την εξαγγελία - παρά τις όποιες αμφιβολίες και τις επιφυλάξεις σας, περί των πρωθυπουργικών και δη ΠΑΣΟΚικών υποσχέσεων - θα νιώσατε κάποιο αίσθημα ανακούφισης.

*****************

Σας διαβεβαιώνουμε ότι, για όλα τα προηγούμενα, σας καταλαβαίνουμε απολύτως. Αλλωστε, κι εσείς κι εμείς, στο ίδιο φορολογικό καζάνι βράζουμε. Αλλοι είναι απ' έξω...

*****************

Αν, λοιπόν, παρά το πρόσφατο του γεγονότος και παρά το ότι ορκίζεστε ότι θυμάστε καλά, σας βεβαιώσουμε, ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα, τι θα πείτε;***************

Προφανώς, ότι για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός μοίρασε ψεύτικες υποσχέσεις. Κοντά στον Ανδρέα Παπανδρέου μαθήτευσε άλλωστε, θα συμπληρώσετε οι περισσότεροι.

**************

Ελα, όμως, που δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Ο πρωθυπουργός και είπε και δεν είπε την αλήθεια στη Θεσσαλονίκη, για το συγκεκριμένο θέμα. Η για να είμαστε ακριβείς είπε το εξής: "Δεν υπάρχει ανάγκη επιβολής νέων γενικών φόρων".

***************

Μην απορείτε... Η φράση αυτή αποκλείει - και πάλι αν τηρηθεί η δέσμευση - την επιβολή νέων, γενικών φόρων και μόνο. Δεν αποκλείει ή ακόμη πιο σωστά, φανερώνει πως η κυβέρνηση σκέφτεται - τουλάχιστον - την επιβολή νέων, ειδικών φόρων, όπως και την αύξηση των υπαρχόντων,γενικών ή ειδικών, αφού αυτοί είναι παλιοί.

****************

Ολο αυτό, όμως, είναι σίγουρα πολύ διαφορετικό απ' αυτό που καταλάβατε, ότι ο πρωθυπουργός εξάγγειλε. Οπως, επίσης, κάνει τη φορολογική πολιτική, που ετοιμάζει ήδη η κυβέρνηση για τον επόμενο χρόνο, πολύ διαφορετική απ' αυτό, που ίσως περιμένατε.

******************

ΠΡΟΦΑΝΩΣ,σας χαλάσαμε το κέφι. Η πρόθεσή μας, πάντως, δεν ήταν αυτή. Απλά και μόνο θέλαμε να σας κάνουμε μια πρακτική εξάσκηση στα μαθήματα "επικοινωνιακής πολιτικής", από τα οποία θα "περάσει" η κυβερνητική ηγεσία τους "διαμορφωτές της κοινής γνώμης", που σύντομα θα τους βρείτε μπροστά σας, να σας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

*******************

Σας συμβουλεύουμε, λοιπόν, ν' ακούτε με πολλή μεγαλύτερη προσοχή, επιφύλαξη, δυσπιστία κλπ κλπ, τα όσα οι κυβερνώντες εξαγγέλλουν, προτείνουν ή υπόσχονται. Για να μη σας πούμε, να τα γυρίζετε από την ανάποδη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ