Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ζητείται "ενιαίος πολιτικός λόγος"

Ο περιορισμός της "πολυφωνίας" και η επίτευξη "ενιαίου πολιτικού λόγου" φαίνεται ότι είναι η αποστολή της "σκιώδους κυβέρνησης", που σχημάτισε ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος μέσα από τέτοια μέτρα επιχειρεί να δώσει διέξοδο στην κρίση που πλήττει το κόμμα του.

Αυτό προκύπτει από τη χτεσινή τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ στην πρώτη σύσκεψη που είχε με τους επικεφαλής των εφτά τομέων κοινοβουλευτικού έργου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Καραμανλής τόνισε ότι η ΝΔ έχει θέσεις και πολιτική και ζητούμενο είναι ο ενιαίος πολιτικός λόγος και ο τερματισμός της "πολυπραγμοσύνης".

Ως άμεσο στόχο των επικεφαλής των ομάδων έθεσε την κωδικοποίηση των στόχων κάθε τομέα, το συντονισμό με τους επικεφαλής των ΟΚΕ, ενώ θα αναλαμβάνουν και την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στα θέματα αρμοδιότητάς τους. Αν και δεν έχει τεθεί χρονικός περιορισμός στη θητεία των 7 τομεαρχών, ο Κ. Καραμανλής δήλωσε ότι "κανείς δεν είναι μόνιμος, όλοι κρίνονται". Αναφερόμενος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είπε ότι πρέπει να παρακολουθούν την πορεία των έργων και τη διαχείριση των κονδυλίων, γιατί, όπως είπε προφανώς χαριτολογώντας, "αύριο μεθαύριο θα είμαστε κυβέρνηση". Από τη μεριά της η Ντ. Μπακογιάννη πρότεινε να συσταθεί μια άτυπη επιτροπή από βουλευτές όλων των κομμάτων του λεκανοπεδίου Αττικής, για να παρακολουθεί τα έργα.

Την ίδια στιγμή άρχισαν να εκδηλώνονται ανοιχτά οι διαφωνίες με την κίνηση του προέδρου της ΝΔ. Ο Γ. Καρατζαφέρης, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της ΟΚΕ Δημόσιας Τάξης, αρνούμενος να συνεργαστεί με τον "τομεάρχη" Πρ. Παυλόπουλο. Ο Γ. Σούρλας δήλωσε χτες στον "9,84" ότι "οι σκιώδεις κυβερνήσεις και οι τομείς έχουν δοκιμαστεί στο παρελθόν, χωρίς επιτυχία. Η επιλογή των προσώπων έγινε από τα στενά κομματικά επιτελεία των διεκδικητών της προεδρίας της ΝΔ, γεγονός που προκαλεί ανησυχία". Την άποψη αυτή υποστηρίζουν αρκετοί ακόμα βουλευτές, οι οποίοι υπενθυμίζουν ότι τέτοια σχήματα είχαν εφαρμοστεί επί Εβερτ και είχαν αποτύχει.

Το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφτεί τη ΔΕΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ