Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΚΕΤΟ ΣΑΝΤΕΡ
Εμπαιγμός και δημαγωγία τα "χρυσά κουτάλια"

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Στη γνωστή δημαγωγία για το λεγόμενο Πακέτο Σαντέρ, που ξεκίνησε η κυβέρνηση, τελευταία, για τον αποπροσανατολισμό και την εξαπάτηση των εργαζομένων που υποφέρουν από τη μονόπλευρη πολιτική λιτότητας, απαντά με σχόλιο του το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας εκτός των άλλων ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει στο λαό ένα τεχνητό κλίμα ευφορίας και αναμονής των "παχιών αγελάδων", διαφημίζοντας παράλληλα την Ευρωπαϊκή Ενωση, που την εμφανίζει ως ευαγές ίδρυμα!

Συγκεκριμένα στο σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το Πακέτο Σαντέρ αναφέρεται:

"Οι θριαμβολογίες κυβερνητικών παραγόντων και άλλων θιασωτών της ΕΕ για το Πακέτο Σαντέρ, με το οποίο θα εισρεύσει στην Ελλάδα ένας πακτωλός χρημάτων, είναι βέβαιο ότι συμπίπτουν με τους ξέφρενους πανηγυρισμούς του μεγάλου κεφαλαίου.

Η εμπειρία που υπάρχει στο λαό από τα προηγούμενα "πακέτα Ντελόρ" είναι πλούσια και αρκετά πικρή. Τα "χρυσά κουτάλια" που του έταξαν, αποδείχτηκαν δημαγωγία, πρόκληση και εμπαιγμός. Το μαρτυρούν η αύξηση της ανεργίας, της φτώχειας, της λιτότητας, όπως επίσης η καταστροφή και όχι η ανόρθωση βασικών τομέων της οικονομίας.

Ετσι και τώρα, με το Πακέτο Σαντέρ θα ωφεληθούν οι μεγαλοβιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, οι μεγαλοκατασκευαστές, καθώς και οι παρατρεχάμενοί τους. Αυτοί θα εισπράξουν τη μερίδα του λέοντος. Για να αποδειχθεί, ακόμα μια φορά, ότι σ' αυτή τη χώρα ρέει πλούτος άφθονος, αλλά τον καρπώνονται οι ελάχιστοι σε βάρος των πολλών.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει στο λαό ένα τεχνητό κλίμα ευφορίας και αναμονής των "παχιών αγελάδων", διαφημίζοντας παράλληλα την Ευρωπαϊκή Ενωση, που την εμφανίζει ως ευαγές ίδρυμα!

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποκρύπτει ότι τα όποια κονδύλια προέρχονται από την ΕΕ, αποτελούν επιστροφή ενός μικρού μέρους των κλεμμένων, του ιδρώτα των εργαζομένων της Ελλάδας και των άλλων χωρών της ΕΕ.

Συγκαλύπτει, επίσης, το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος από τα όποια κονδύλια του Πακέτου Σαντέρ είναι δεσμευμένη από την ΕΕ να τα διαθέσει σε έργα υποδομής και άρα διευκόλυνσης της διακίνησης του μεγάλου κεφαλαίου, καθώς και για την προώθηση της καταστροφής παραγωγικών κλάδων, μέσω των περιβόητων αναδιαρθρώσεων. Γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση προωθεί σταθερά τη μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα φτηνών υπηρεσιών.

Ο ισχυρισμός ότι θα υπάρξει ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποτελεί εμπαιγμό για τους χιλιάδες φτωχούς και άλλους μικροϊδιοκτήτες, που εξαφανίζονται καθημερινά και κατά χιλιάδες. Μικρομεσαίες στη γλώσσα της ΕΕ είναι οι επιχειρήσεις που στο δυναμικό τους περιλαμβάνονται εκατοντάδες εργαζόμενοι.

Φιλολαϊκή ανάπτυξη ο λαός μας δεν πρέπει να περιμένει από τα ιμπεριαλιστικά δοσίματα. Μόνο η ανάπτυξη της πάλης του και η δημιουργία ενός μεγάλου αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού μετώπου πάλης μπορεί ν' ανοίξει το δρόμο για εξελίξεις σε όφελός του".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ