Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε νέες κινητοποιήσεις οι ναυτεργάτες

Τριήμερο κινητοποιήσεων για το πρόβλημα της ανεργίας διοργανώνει η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) από 29 Σεπτέμβρη έως 1 Οκτώβρη.Στις κινητοποιήσεις περιλαμβάνονται συγκεντρώσεις, παραστάσεις στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και στο Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας,παρεμβάσεις σε καράβια, συσκέψεις κ.ά.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΕΝΕΝ - το προεδρείο της οποίας συναντήθηκε χτες με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Στ. Σουμάκη και τον ενημέρωσε για τις θέσεις της - σημειώνει ότι θα οργανώσει τα κατάλληλα κλιμάκια στο πλαίσιο έντασης των ελέγχων για τις συνθέσεις των πλοίων. Επίσης καλεί τους ανέργους "να πλαισιώσουν αγωνιστικά τις κινητοποιήσεις και τη δράση της ΠΕΝΕΝ και να συμμετάσχουν μαζικά, ώστε με τον αγώνα μας να δώσουμε λύση στο καυτό θέμα της ανεργίας".

Το θέμα της ανεργίας απασχόλησε και τη συνάντηση που είχε η ΠΕΝΕΝ με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, στον οποίο επισημάνθηκε "η ανάγκη ουσιαστικής και αποτελεσματικής αντιμετώπισης της ανεργίας, που εξακολουθεί να αποτελεί μάστιγα για εκατοντάδες ναυτεργάτες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ