Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΦΤΕΞ
Εκβιασμούς και αδιέξοδα καταγγέλλει η ΕΣΑΚ

Οι εκβιασμοί και τα αδιέξοδα που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική του ξεπουλήματος άρχισαν ήδη να φαίνονται στη ΣΟΦΤΕΞ.Σε συνάντηση που έγινε προχτές μεταξύ του σωματείου και του υφυπουργού Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππα,ο τελευταίος ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών εφαρμογής των μέτρων, που προβλέπουν τη μείωση του προσωπικού κατά 676 άτομα και τη συρρίκνωση τμημάτων, αναφέροντας ότι σε λίγες μέρες οι εργαζόμενοι θα έχουν και εγγράφως τις οδηγίες του...

Με ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ ΣΟΦΤΕΞ καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική ξεπουλήματος της επιχείρησης, τονίζοντας ότι "τα περίφημα μέτρα, που ουσιαστικά ανακοινώθηκαν, ενώ στα λόγια δεν είναι υποχρεωτικά, με τους όρους που βάζουν είναι ουσιαστικά και υποχρεωτικά και εκβιαστικά. Για να πάρει κάποιος - σημειώνεται - το επιπλέον 25% στην αποζημίωση, πρέπει να κάνει αίτηση αποχώρησης έως τις 17/10/97. Ολα τα "μέτρα" ισχύουν μέχρι να ξεπουληθεί η εταιρία. Μετά δεν ισχύει τίποτα και προχωράνε σε ληστεία σε βάρος δεκάδων εργαζομένων που έχουν χιλιάδες ένσημα, σπρώχνοντας σε συντάξεις πείνας. Μάλιστα δε δέχονται κουβέντα, με το σαθρό επιχείρημα ότι τώρα συζητιέται ολόκληρο το ασφαλιστικό και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα".

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει η ΕΣΑΚ τη στάση της ΠΑΣΚΕ, η οποία, με ανακοίνωσή της, πανηγυρίζει ότι τα μέτρα δεν είναι υποχρεωτικά, χωρίς όμως να αναφέρει τους εκβιαστικούς όρους, ενώ ο πρόεδρος του σωματείου αρνήθηκε πρόταση της ΕΣΑΚ να βγάλει ανακοίνωση το σωματείο για να ενημερώσει τους εργαζόμενους.

Οσο για τη "Συμπαράταξη", η ΕΣΑΚ σημειώνει ότι "θυμάται πού και πού το ξεπούλημα για να ψαρεύει στα θολά νερά, ενώ στην ουσία το μόνο που προτείνει είναι η λειτουργία της επιχείρησης". "Μα αυτό - συνεχίζει - δε λέει και η κυβέρνηση με το επιχειρησιακό της σχέδιο;".

Τέλος η "ΕΣΑΚ ΣΟΦΤΕΞ, η μόνη - όπως αναφέρει - παράταξη που πάλεψε και παλεύει ενάντια στο ξεπούλημα και τη συρρίκνωση της επιχείρησης, καλεί όλους τους εργαζόμενους να κάνουν το ίδιο, βάζοντας φρένο στις αντεργατικές μεθοδεύσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ