Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επιτροπή για τη σωτηρία της ΔΕΗ

Αναδείχτηκε μέσα από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία εργαζομένων και συνταξιούχων, με σκοπό την απόκρουση της ιδιωτικοποίησης και την υπεράσπιση του ασφαλιστικού φορέα

Επιτροπή για τη σωτηρία της ΔΕΗ και του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων της συγκροτήθηκε προχτές μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία δεκάδων εργαζομένων και συνταξιούχων της επιχείρησης. Στόχος της Επιτροπής - στην οποία συμμετέχουν και εργαζόμενοι απ' όλη τη χώρα - είναι η ενημέρωση των εργαζομένων για το ζοφερό μέλλον που επιφυλάσσει στη ΔΕΗ και κατ' επέκταση και στον ασφαλιστικό τους φορέα, η κυβερνητική πολιτική και η δραστηριοποίησή τους για τη σωτηρία τους.

Στην κατεύθυνση αυτή και ενόψει και της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρύξει η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ για τις 25 του μήνα, η Επιτροπή με ανακοίνωση που θα εκδώσει και με εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς θα καλέσει τους εργαζόμενους να αντισταθούν στα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης και κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, ενώ τη μέρα της απεργίας διοργανώνει συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, στην οδό Χαλκοκονδύλη.

Ο Π. Πάλμος αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, μιλώντας στους εργαζόμενους και συνταξιούχους που συμμετείχαν στη σύσκεψη, κατάγγειλε την κυβέρνηση γιατί με την τροπολογία που ψήφισε το καλοκαίρι επιτρέπει την ίδρυση θυγατρικών επιχειρήσεων της ΔΕΗ από ιδιώτες, αλλά και γιατί αποδέχτηκε και θα υλοποιήσει την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, ενώ - σημείωσε - ότι μέσα από το νόμο για τον "εκσυγχρονισμό" των ΔΕΚΟ μπορεί και η ΔΕΗ να πάρει το δρόμο της μετοχοποίησης.

Ο συνδικαλιστής τόνισε ακόμα: "Το ασφαλιστικό είναι στο μάτι του κυκλώνα. Μέσα από τον "κοινωνικό διάλογο" ωθείται η κοινωνική ασφάλιση στην ιδιωτικοποίηση, μέσα από τους αντιασφαλιστικούς νόμους θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας, οι εισφορές των εργαζομένων, θα ανατραπεί το ασφαλιστικό σύστημα όπως το ξέρουμε. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες με την πολιτική που ακολουθεί, πολιτική υλοποίησης των επιταγών της "Λευκής Βίβλου"".

Κατήγγειλε, όμως, και την πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) για την παθητική στάση που κρατάει απέναντι στους μεγάλους κινδύνους που αντιμετωπίζει η ΔΕΗ και κάλεσε τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να δραστηριοποιηθούν και να πάρουν την υπόθεση της σωτηρίας της ΔΕΗ και του ασφαλιστικού στα χέρια τους.

Ο Κ. Βαρτζιάς πρώην αρχίατρος της ΔΕΗ κατήγγειλε επίσης την πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ, η οποία έδειξε και μέσα από επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αλλά και μέσα από ανακοίνωση που εξέδωσε ότι συμπλέει με την κυβερνητική πολιτική για το ασφαλιστικό. Ο Κ. Βαρτζιάς, αφού επισήμανε ότι το ασφαλιστικό βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο, χαρακτήρισε κορυφαίας σημασίας την πρωτοβουλία που πάρθηκε για τη σύσταση της επιτροπής, εφόσον αυτή θα αποτελέσει αφετηρία δραστηριοποίησης και κάλεσε όλους να εργαστούν στην κατεύθυνση οργάνωσης της ουσιαστικής αντίδρασης των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ