Πέμπτη 2 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΣΦΑΛΙΤΗΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ
ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ
το "συνδικαλιστικό" της Ασφάλειας!

Την παρακολούθηση διέτασσε έγγραφο της Κρατικής Ασφάλειας, στο οποίο αναφερόταν: "Η ΕΣΑΚ, που πρόσκειται στο ΚΚΕ, διοργανώνει εκδήλωση στην αίθουσα Ηπειρωτών. Παρακαλώ προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες"!

Ενα σοβαρότατο και πολυσήμαντο θέμα ανοιχτής και ωμής παραβίασης στοιχειωδών, δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών από την κυβέρνηση, θέτει η χτεσινή επ' αυτοφώρω "σύλληψη" άνδρα της Ασφάλειας να εκτελεί, με πολιτική περιβολή, "διατεταγμένη υπηρεσία" σε σύσκεψη της συνδικαλιστικής παράταξης ΕΣΑΚ, όπως παραδέχτηκε ο αξιωματικός υπηρεσίας του αρμόδιου αστυνομικού τμήματος. Το απαράδεκτο αυτό γεγονός, το οποίο είναι το δεύτερο μέσα σε λίγες βδομάδες, αποδείχνει ολοφάνερα πλέον τη διαταγμένη - προφανώς από την κυβέρνηση - νεκρανάσταση του περιβόητου "συνδικαλιστικού" της Ασφάλειας.

Το γεγονός κατάγγειλε με δριμύτητα η ΕΣΑΚ, ενώ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει: "Η δήθεν δημοκρατική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έδειξε το αληθινό της πρόσωπο, ακόμα μια φορά... Αποδείχνεται ότι τα όσα περί δημοκρατίας αναμασά το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του δεν είναι παρά υποκρισία. Το αστυνομικό κράτος ξαναγεννιέται και εκσυγχρονίζεται... Το θέμα δεν αφορά μόνο το ΚΚΕ. Αφορά κάθε εργαζόμενο".


ΣΕΛ.  5

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ