Πέμπτη 2 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Αποχωρήστε ΤΩΡΑ"!

Επιστολή του Εργατικού Κέντρου Λάρισας προς τη διοίκηση της ΓΣΕΕ, με την οποία την καλεί να εγκαταλείψει το τραπέζι του "κοινωνικού διαλόγου". Πρωτοβουλία, με στόχο τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα μετά την πανεργατική απεργία της 23ης του Οκτώβρη

"Εχει γίνει πλέον συνείδηση ότι η συνέχιση της παραμονής της ΓΣΕΕ σ' αυτόν το "διάλογο" τίποτα καλό δεν πρόκειται να φέρει στον εργαζόμενο. Απεναντίας, το μόνο που προσφέρει είναι κάλυψη στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης και των βιομηχάνων. Αποχωρήστε ΤΩΡΑ!".

Τα πιο πάνω τονίζονται σε επιστολή που έστειλε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας προς τη διοίκηση της ΓΣΕΕ, μετά την πρόσφατη απόφαση της διοίκησής του να καλέσει την τριτοβάθμια οργάνωση να αποχωρήσει από τον "κοινωνικό διάλογο", ο οποίος - όπως τονίζεται στην ίδια επιστολή - "αποδείχτηκε περίτρανα ότι στοχεύει στην κατάργηση όλων των κατακτήσεων των εργαζομένων στον 20ό αιώνα".

Εξάλλου, το ΕΚ Λάρισας, με ομόφωνη απόφαση της διοίκησής του, συμμετέχει στην πανεργατική πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ για τις 23 του Οκτώβρη και ταυτόχρονα αναλαμβάνει πρωτοβουλία στην κατεύθυνση της συνέχισης και κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, απευθυνόμενο για το σκοπό αυτό τόσο στη ΓΣΕΕ, όσο και στις δευτεροβάθμιες οργανώσεις όλης της χώρας. Ειδικότερα, καλεί τις κλαδικές ομοσπονδίες να επισκεφθούν στελέχη τους όλους τους νομούς και να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για τα ιδιαίτερα κλαδικά προβλήματα και την κυβερνητική πολιτική. Στην ίδια κατεύθυνση - αναφέρει - πρέπει να κινηθούν σε τοπικό επίπεδο και οι διοικήσεις των Εργατικών Κέντρων, με τα πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμής τους. Τέλος, καλείται η διοίκηση της ΓΣΕΕ να προχωρήσει, με συγκεκριμένο πρόγραμμα, με συσκέψεις ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων για την καλύτερη οργάνωση και συντονισμό "ενόψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται για τους εργαζόμενους με τον προϋπολογισμό, την καταγγελία της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και των κλαδικών συμβάσεων, το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τις εργασιακές σχέσεις και την υπεράσπιση του οχτάωρου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ