Πέμπτη 2 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΥΡΚΑΛ
Διαδήλωση στου "κουφού την πόρτα"

Στου Μαξίμου έφτασαν χτες με πορεία οι εργαζόμενοι, διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική πολιτική απέναντι στην αμυντική βιομηχανία. Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

"Περικυκλωμένοι" από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν χτες οι εργαζόμενοι της ΠΥΡΚΑΛ σε όλη τη διάρκεια της δυναμικής πορείας τους προς το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ εκεί τους "υποδέχτηκαν" επίσης πολυάριθμοι αστυνομικοί και άνδρες των ειδικών δυνάμεων καταστολής. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υπουργό στον πρωθυπουργό, Γ. Πασχαλίδη,ο οποίος υποσχέθηκε ότι μέσα στον Οκτώβρη θα... υπάρξει κάποια απάντηση.

Θα υπάρξουν - είπε - συνεννοήσεις με τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Εθνικής Αμυνας, καθώς και με τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, Τ. Γιαννίτση,ο οποίος έχει αναλάβει τη σύνταξη του πορίσματος συνολικά για την αμυντική βιομηχανία.

Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο εργοστάσιο του Υμηττού, προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση και να καθορίσουν την παραπέρα πορεία τους.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της συνάντησης ο Γ. Σκιαδιώτης,μέλος της διοίκησης του σωματείου και του ΕΚΑ, τόνισε: "Απ' όσα είπε ο Γ. Πασχαλίδης, ότι δηλαδή θα ενημερώσει τους υπουργούς και τον πρωθυπουργό, φαίνεται ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει χρόνο. Είναι καθαρό ότι η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να κινηθεί στην κατεύθυνση της εξυγίανσης και της ανάπτυξης της ΠΥΡΚΑΛ. Το ίδιο καθαρό είναι ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον αγώνα. Τα ίδια τα προβλήματα είναι αυτά που θα μας εξαναγκάσουν, γιατί η κατάσταση της επιχείρησης θα οξυνθεί παραπέρα, εφόσον δεν υπάρξει απ' την κυβέρνηση κανένα μέτρο. Τις επόμενες μέρες θα συνεδριάσει το ΔΣ του σωματείου και θα πάμε σε Γενική Συνέλευση για να αποφασίσουμε νέο αγωνιστικό πρόγραμμα. Οι εργαζόμενοι με τη μαζική τους συμμετοχή έχουν δείξει τις αγωνιστικές τους διαθέσεις. Αν και το ΔΣ του σωματείου κρατήσει ανάλογη στάση, τότε τα πράγματα θα πάνε καλά".

Φωνάζοντας συνθήματα όπως "κάτω τα χέρια απ' την ΠΥΡΚΑΛ" και "ο λαός πληρώνει για την άμυνα, γι' αυτό και αξιώνει στη χώρα του δουλιά",οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν την πορεία τους απ' το εργοστάσιο στον Υμηττό. Μπροστά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός συναντήθηκαν με τους εργαζόμενους απ' το εργοστάσιο της Ελευσίνας.

Στο μεταξύ, με κοινό τους ψήφισμα, εννιά σωματεία εργατών μετάλλου από το Λεκανοπέδιο,εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων της ΠΥΡΚΑΛ. Σημειώνουν ότι οι αμυντικές βιομηχανίες στο σύνολό τους και η ΠΥΡΚΑΛ περισσότερο συρρικνώνονται καθημερινά, εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθούν οι κυβερνήσεις. Τονίζουν, τέλος, ότι "πρέπει ο αγώνας να δοθεί συντονισμένα απ' τους εργαζόμενους όλων των αμυντικών βιομηχανιών" και καλούν την Ομοσπονδία Μετάλλου να αναλάβει πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ