Πέμπτη 2 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του ΜΙΝΙΟΝ

Συγκέντρωση στις 7μμ έξω από το πολυκατάστημα οργανώνουν σήμερα σωματεία της Αθήνας. Τρίωρη στάση εργασίας κήρυξε ο σύλλογος εμποροϋπαλλήλων

Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων του ΜΙΝΙΟΝ για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους, θα εκφράσουν σήμερα Πέμπτη δεκάδες σωματεία της Αθήνας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σωματείου του ΜΙΝΙΟΝ και του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 7 το απόγευμα, έξω από το κατάστημα.Επίσης, τρίωρη στάση εργασίας, από τις 6μμ έως τις 9μμ, κήρυξε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων.

Τη στήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων εκφράζει σε ανακοίνωσή του και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας,καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας η οποία, όπως τονίζει: "Με την κάλυψη της κυβέρνησης επιχειρεί να χτυπήσει το Σωματείο, για να καταργήσει τα κεκτημένα και να εφαρμόσει τις καταστροφικές για την εργατική τάξη εργασιακές σχέσεις, που προωθεί το αντεργατικό μπλοκ του μαύρου μετώπου, κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ενωσης και συμβιβασμένων συνδικαλιστών". Το Συνδικάτο καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση και να στηρίξουν με όποιο μέσο μπορούν τον αγώνα των εργαζομένων.

Επίσης, το Σωματείο Εργαζομένων στην PRAKTIKER HELLAS εκφράζει σε ανακοίνωσή του τη συμπαράστασή του, καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση, ενώ με ομόφωνη απόφαση τού ΔΣ ενισχύει τον αγώνα των εργαζομένων με το ποσό των 50.000 δραχμών.

ΟΒΣΑ - ΟΕΒΕΑ

Εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων του ΜΙΝΙΟΝ, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας και η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Αθήνας,σε κοινή ανακοίνωσή τους, τονίζουν: "Η ασύδοτη ανάπτυξη και εξάπλωση των πολυκαταστημάτων, πολυεθνικών με την ανοχή της κυβέρνησης, έφερε έναν άκρατο ανταγωνισμό στην αγορά - με νόμους ζούγκλας θα λέγαμε - που εκτός του ότι οδηγήθηκαν και οδηγούνται χιλιάδες μικρομάγαζα στον αφανισμό, αυτός ο ανταγωνισμός συμπαρέσυρε και κάποια μεγάλα καταστήματα στο κλείσιμο, όπως π.χ.. "Διαμαντή", "Ακρον - Ιλιον - Κρυστάλ" και βέβαια με τα γνωστά τεράστια προβλήματα σήμερα στο ΜΙΝΙΟΝ. Βέβαια αυτοί οι ιδιοκτήτες των μεγάλων δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα. Πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν οι μικροεπαγγελματίες και βιοτέχνες και χιλιάδες εργαζόμενοι που πετάχτηκαν και πετάγονται στο δρόμο. Κοινό είναι αυτό το πρόβλημα για τους εργαζόμενους, τους μικροεπαγγελματίες και βιοτέχνες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ