Τρίτη 7 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΙΟΣ
Αντίσταση στην πολιτική που εμπαίζει τους αγρότες

Περιοδεία του Μ. Κωστόπουλου στο νησί

Συναντήσεις με μαζικούς φορείς και σωματεία, περιοδείες και ομιλίες σε χωριά και συνέντευξη Τύπου περιλάμβανε η διήμερη περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Μήτσου Κωστόπουλου στη Χίο, με την ευκαιρία του Συμποσίου της Μαστίχας, στο οποίο χαιρέτισε εκ μέρους του ΚΚΕ.

Ο κομμουνιστής βουλευτής μίλησε στους κατοίκους της Λαγκάδας, που διαμαρτύρονται για τη διάλυση της κοινότητάς τους, λόγω του γνωστού σχεδίου των αναγκαστικών συνενώσεων, περιόδευσε στην αγορά της πόλης της Χίου και μίλησε στο Θολοποτάμι.

Στη συνέντευξη Τύπου για τα αγροτικά τόνισε: "Η κοινή αγροτική πολιτική είναι μονομερώς κατά της χώρας μας". "Οι μαστιχοπαραγωγοί, πρέπει να αντισταθούν στην πολιτική που τους εμπαίζει. Να αντισταθούν στο ραγιαδισμό που επιβάλλουν οι πολυεθνικές. Να απαιτήσουν, με κρατική μέριμνα, να ερευνηθούν οι χρήσεις αυτού του ευλογημένου προϊόντος. Να ζητήσουν στήριξη οικονομική για την προώθηση της μαστίχας, πράγματα που δεν απαιτούν τεράστια κονδύλια, τα οποία θα επιστρέψουν πολλαπλάσια. Σε ό,τι αφορά στο αγροτικό κίνημα γνωρίζετε ότι με ΕΟΚικές αποφάσεις ξηλώνονται τα αμπέλια και άλλα προϊόντα, είναι λοιπόν μοιραίο να ξεσηκώνονται οι αγρότες. Η τρομοκράτηση των αγροτών είναι κρατική πολιτική".

Κόντρα στο ρεύμα

Για τις παρεμβάσεις του ΚΚΕ υπέρ της ελληνοτουρκικής φιλίας, ο βουλευτής τόνισε ότι "το ΚΚΕ έχει πάγια πολιτική από την ίδρυσή του ότι οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα". "Κόντρα στο ρεύμα στη Μικρασιατική Εκστρατεία, που ξέρουμε πού κατέληξε, το Κόμμα μας κατήγγειλε ότι όλα έγιναν για τα ξένα πετρελαϊκά συμφέροντα στη Μοσούλη. Το ΚΚΕ θεωρεί ότι με την Τουρκία υπάρχει μόνο ένα θέμα για διευθέτηση, αυτό της υφαλοκρηπίδας, ενώ βεβαίως παραμένει ανοιχτό το πρόβλημα της Κύπρου. Στο νησί σας έχετε πάρει σημαντικές πρωτοβουλίες για την ειρήνη που εξοστρακίζουν τους σχεδιασμούς της άρχουσας τάξης της Τουρκίας, αλλά και της Ελλάδας. Πρέπει να αγωνιστούμε για ανάπτυξη της φιλίας, για δικαιοσύνη στην Κύπρο, στη βάση των ομόφωνων αποφάσεων του ΟΗΕ, για να σταματήσει η σφαγή των Κούρδων αγωνιστών. Η συμφωνία της Μαδρίτης, είχαμε προειδοποιήσει ότι, "μπάζει" απ' όλες τις πλευρές. Η πολιτική της κυβέρνησης έχει στοιχεία τυχοδιωκτισμού".

Ο βουλευτής του ΚΚΕ χαρακτήρισε την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας "ετεροκαθοριζόμενη" και εξήγησε ότι "στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της υποδούλωσης στις ΗΠΑ, δεν μπορεί να υπάρξει εξωτερική πολιτική για τα συμφέροντα της Ελλάδας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ