Τρίτη 7 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Συλλαλητήριο μαθητών σήμερα

Στις 11.30 το πρωί στην πλατεία Κοραή. Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ για τα κενά σε εκπαιδευτικούς στη Νομαρχία Πειραιά

Συλλαλητήριο καταδίκης της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής διοργανώνουν σήμερα στις 11.30 το πρωί στην πλατεία Κοραή του Πειραιά μαθητές από σχολεία της πόλης. Οι μαθητές του Πειραιά, πέρα από την όξυνση των ταξικών φραγμών, έχουν να αντιμετωπίσουν και τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, καθώς στο νομό τα κενά ξεπερνούν τα 400.

"Η φετινή χρονιά δεν είναι σαν τις άλλες. Και δε χρειάστηκε να έρθουμε σχολείο για να το διαπιστώσουμε", τονίζουν οι μαθητές. "Τα νέα μέτρα για την παιδεία που ψηφίστηκαν πριν καν ανοίξουν τα σχολεία, μας φέρνουν μπροστά σε νέες αλλαγές: Εθνικό Απολυτήριο, "ελεύθερη" πρόσβαση στο πανεπιστήμιο, κατάργηση της επετηρίδας κλπ. Το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση είναι σαφές πως αντί να μας εξασφαλίσουν το μέλλον μας, μας βάζουν περισσότερα εμπόδια, περισσότερους φραγμούς. Κάθε χρονιά θα χρειαζόμαστε όλο και περισσότερα χρήματα και η παραπαιδεία θα φουντώνει", διαπιστώνουν οι μαθητές, ενώ παράλληλα επισημαίνουν ότι "η "ελεύθερη" πρόσβαση δεν είναι και τόσο ελεύθερη, αφού έχει γίνει από πριν το "φιλτράρισμα", το ξεκαθάρισμα, με τις πολλαπλές εξετάσεις".

"Φτάνει πια! Αυτός ο νόμος, που θέλει τους μισούς από μας να εγκαταλείπουμε στη μέση το λύκειο, πρέπει να μείνει στα χαρτιά", τονίζουν οι μαθητές και διεκδικούν να μην καθιερωθεί το εθνικό απολυτήριο, όχι στην ελεύθερη πρόσβαση - κοροϊδία και την κατάργηση της επετηρίδας, ενώ ζητούν κατάργηση της ιδιωτικής παιδείας, διαμόρφωση ενιαίου 12χρονου σχολείου, όχι στη νομαρχιακή αποκέντρωση, 15% για την παιδεία, όχι στην ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων, μαζικούς διορισμούς καθηγητών για να καλυφθούν τα κενά.

Πάνω από 400 τα κενά

Απαντήσεις για το πρόβλημα των κενών σε εκπαιδευτικούς στη Νομαρχία Πειραιά ζητά το ΚΚΕ από τον υπουργό Παιδείας, με Ερώτηση των βουλευτών Στρ. Κόρακα και Απ. Τασούλα.Οπως επισημαίνεται στο κείμενο της Ερώτησης, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Νομαρχίας Πειραιά δηλώνει μέχρι σήμερα άγνοια για τις κενές θέσεις καθηγητών που υπάρχουν στα σχολεία της. Οι αρμόδιοι πιστεύουν ότι μέχρι 10 Οκτώβρη θα γνωρίζουν τα κενά και στη συνέχεια θα προχωρήσουν στην κάλυψή τους. Μάλιστα ισχυρίζονται ότι έχουν εξασφαλίσει πιστώσεις για 300 θέσεις εκπαιδευτικών, τη στιγμή που γνωρίζουν ότι τα κενά είναι πάνω από 400. Οι γονείς, οι μαθητές και οι καθηγητές βλέπουν άλλη μια χρονιά να ξεκινά με φοβερές ελλείψεις, υποβαθμίζοντας όλο και περισσότερο την εκπαίδευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ