Τρίτη 7 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Πανελλαδικός συντονισμός δράσης

Τη συγκρότηση πανελλήνιας συντονιστικής επιτροπής προτείνει το Σωματείο Καθαριστών Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων Πιερίας

Τη συγκρότηση μιας πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής,που θα αναλάβει το συντονισμό δράσης για την προώθηση λύσεων στα σοβαρά προβλήματα του κλάδου, για την ικανοποίηση του αιτήματος για αλλαγή της εργασιακής σχέσης από εργολαβική σε αορίστου χρόνου,προτείνει στα Σωματεία Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων ο Σύλλογος Καθαριστών Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων Νομού Πιερίας.

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου καταγγέλλεται "ο εμπαιγμός, η κοροϊδία, η απάτη και το θέατρο που παίζει η κυβέρνηση για χρόνια στις πλάτες των εργαζομένων". Καταγγέλλεται, όμως, και η στάση της ΚΕΔΚΕ,η οποία χαρακτηρίζεται "απαράδεκτη".

Σοβαρότατες ευθύνες επιρρίπτονται και στην πλειοψηφία της διοίκησης τηςΟμοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων,την οποία ο Σύλλογος καταγγέλλει ως συμμέτοχη στο "παιχνίδι" που χρόνια παίζεται σε βάρος τους. Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση: "Πέρασαν δύο χρόνια από την πραγματοποίηση του 30ού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας. Πήραμε απατηλές υποσχέσεις και κοροϊδία από τον σημερινό πρόεδρο Α. Φραγκόπουλο.Η στάση του ήταν αλαζονική και αυταρχική. Μας έλεγε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα του 1995 το εργασιακό μας καθεστώς θα είχε λυθεί".

"Πέρασαν δύο χρόνια από το συνέδριο - συνεχίζει η ανακοίνωση - και από εμπαιγμό σε εμπαιγμό, από κοροϊδία σε κοροϊδία. Το 1998 θα πραγματοποιηθεί το 31ο Συνέδριο, οι ίδιοι άνθρωποι κατασκευάζουν και προετοιμάζουν μεθόδους, για να δικαιολογηθούν για τις αθλιότητες που διέπραξαν σε βάρος των εργαζομένων". Η ανακοίνωση καταλήγει, καλώντας την πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας να πάρει σαφή θέση στο πρόβλημα και καλώντας τα σωματεία καθαριστών όλης της χώρας να πάρουν την υπόθεση στα δικά τους χέρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ