Τετάρτη 8 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Νέο ρεκόρ ανεργίας!

ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ.-

Το ένα μετά το άλλο καταρρίπτονται τα ρεκόρ των ανέργων στη χώρα, καθώς για το μήνα Σεπτέμβρη ο αριθμός των ανέργων έσπασε το ρεκόρ, φτάνοντας τα 4.308 εκατομμύρια άτομα, αριθμός που αντιπροσωπεύει το 11,2% του ενεργού πληθυσμού.

Τα στοιχεία που προκύπτουν από το Γραφείο Εργασίας της Γερμανίας και δόθηκαν στη δημοσιότητα χτες, μαρτυρούν μία ακόμα αύξηση των ανέργων κατά 34.000 άτομα. Οπως αναφέρει ο πρόεδρος του Γραφείου Εργασίας, Μπέρνχαρντ Γιαγκόντα, στη χτεσινή του ανακοίνωση, παρά τα σημεία ανάκαμψης που εμφανίζει η γερμανική οικονομία, στο δυτικό τμήμα της χώρας παρατηρείται "συνέχιση της σταθεροποίησης", με ένα ποσοστό 9,5% έναντι 9,7% τον Αύγουστο. Στη δυτική Γερμανία, όπου συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο τμήμα της οικονομικής δραστηριότητας, οι άνεργοι αριθμούσαν το Σεπτέμβρη 2.933 άτομα, έναντι 2.991 τον Αύγουστο.

Παρ' όλα αυτά, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, η κατάσταση παραμένει παρά πολύ δυσχερής για τους εργαζόμενους, χωρίς να υπάρχει κάποια προοπτική ανάπτυξης. "Η δυσμενής εξέλιξη παραμένει αμετάβλητη", με ένα ποσοστό ανέργων που το Σεπτέμβρη, καθώς και τον Αύγουστο έφτασε το 18,3%. Οσο για τους υπολογισμούς της Μπούντεσμπανκ βάσει των εποχιακών διακυμάνσεων, το ποσοστό των ανέργων αυξήθηκε το Σεπτέμβρη σε 11,7% έναντι 11,6% τον προηγούμενο μήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ