Πέμπτη 16 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Προσκλητήριο για μαχητική απάντηση

Στην τελική ευθεία για την προετοιμασία της πανεργατικής πανελλαδικής κινητοποίησης στις 23 Οκτώβρη

Την ερχόμενη βδομάδα, οι εργαζόμενοι όλης της χώρας καλούνται να δώσουν αποφασιστικό μήνυμα αντίστασης στην αντεργατική επίθεση που δέχονται, με τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία της Πέμπτης, στις κατά τόπους συγκεντρώσεις, στη συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως στις 11 το πρωί και με τη συμμετοχή τους στην τετράωρη στάση που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Προσυγκέντρωση πραγματοποιούν στις 10 πμ στην πλατεία Κάνιγγος σωματεία της Αθήνας.

Στους εργαζόμενους στο "Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο" μίλησε χτες ο Γ. Σταυρόπουλος, μέλος της ΕΕ της ΓΣΕΕ, καλώντας τους να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου συζήτησαν με τον συνδικαλιστή για το ασφαλιστικό, τις εργασιακές σχέσεις, τον "κοινωνικό διάλογο", αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο χώρο δουλιάς τους. Για το νέο οργανόγραμμα του "Ωνασείου" και τους φόβους τους για απολύσεις, όπως και για την τακτική του "διαίρει και βασίλευε" της διοίκησης...

Ο Γ. Σταυρόπουλος κάλεσε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο τους και "να αγωνιστούν για τα ιδιαίτερα προβλήματά τους, αλλά και για τα γενικότερα". Κατήγγειλε την "αντεργατική - αντισυνταξιουχική πολιτική της κυβέρνησης, που απορρέει από τη "Λευκή Βίβλο", η οποία συντάχθηκε για την ικανοποίηση των στόχων των πολυεθνικών". Καταδίκασε τη συμμετοχή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ στην απάτη του "κοινωνικού διαλόγου", ενώ σημείωσε ότι "υπάρχουν περιθώρια να βελτιώσουμε τη θέση μας, αρκεί να καταλάβουμε ότι είναι ανάγκη να συμμετέχουμε στους αγώνες".

"Καμιά Ευρωπαϊκή Ενωση, καμιά κυβέρνηση, κανένας τεχνοκράτης και καμιά συνδικαλιστική οργάνωση δεν έχει δικαίωμα καν να αμφισβητήσει κατακτήσεις των εργαζομένων", τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας,καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργία στις 23 Οκτώβρη.

"Η μαζική συμμετοχή στην απεργία της 23ης Οκτώβρη θα είναι η πρώτη απάντηση της εργατικής τάξης στα αντιλαϊκά - αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης", τονίζεται σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου,το οποίο καλεί τη ΓΣΕΕ "να αποχωρήσει τώρα από τον "κοινωνικό διάλογο" - απάτη και να πάψει να στηρίζει, με ευθύνη της πλειοψηφία της, την πολιτική της κυβέρνησης σε βάρος των εργαζομένων".

Απάντηση στα αντεργατικά σχέδια "είναι η μαζική, αγωνιστική, συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία στις 23 Οκτώβρη και η παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων", τονίζει σε επιστολή της προς το προεδρείο της ΓΣΕΕ η Συντονιστική Επιτροπή Εργατικών Σωματείων Νομού Φωκίδας,η οποία ζητά την αποχώρηση της Συνομοσπονδίας από τον "κοινωνικό διάλογο".

"Καλούμε τους εργαζόμενους στην ACS να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους εργαζόμενους της χώρας και να δώσουν απάντηση στους "κοινωνικούς διαλογιστές"", τονίζεται σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στην επιχείρηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ