Πέμπτη 16 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
"Θα τους χαλάσουμε τα σχέδια"

Πασσυνταξιουχική συγκέντρωση σήμερα στις 10 πμ στην πλατεία Κάνιγγος

Σε παναττική - πασσυνταξιουχική συγκέντρωση κατεβαίνουν σήμερα οι συνταξιούχοι, στις 10πμ στην πλατεία Κάνιγγος,αποφασισμένοι να αντιπαλέψουν την αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης, όπως προδιαγράφτηκε και απ' τη διαβόητη "έκθεση Σπράου". "Σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες", τονίζει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων Ελλάδας και προειδοποιεί με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Η Συντονιστική επισημαίνει ότι απ' τις εξαγγελίες της κυβέρνησης γίνεται καθαρό ότι η πολιτική λιτότητας δεν έχει ημερομηνία λήξης, καθώς οι αρμόδιοι οικονομικοί υπουργοί, μιλάνε για αυξήσεις κοροϊδία της τάξης του 3%. Επίσης, ότι η κυβέρνηση επιμένει στο πετσόκομμα των επικουρικών συντάξεων, στο χαράτσωμα των κύριων συντάξεων με την επιβολή ειδικής εισφοράς, ενώ με σχετική τροπολογία που κατέθεσε θέλει να περικόψει και τις αναπηρικές συντάξεις. Αναφέρει ότι με το νόμο για την υγεία θα γονατίσουν τα Ταμεία, αφού θα πληρώνουν βαριά νοσήλια και πως με τη λίστα των φαρμάκων υποβαθμίζει παραπέρα τη φαρμακευτική περίθαλψη.

Υπογραμμίζει ότι το τελευταίο διάστημα εντάθηκε η κινδυνολογία για το ασφαλιστικό και προτείνονται μια σειρά μέτρα που κατεδαφίζουν ό,τι απόμεινε από τους τρεις αντιασφαλιστικούς νόμους της ΝΔ.

Η Συντονιστική διεκδικεί: Επανασύνδεση των κατώτερων συντάξεων με τα 20 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη. Απαλλαγή φορολογίας των συντάξεων στα 2 εκατ. δρχ. Τιμαριθμοποίηση φορολογικών κλιμακίων. Επανασύνδεση όλων των συντάξεων με τις αυξήσεις που προβλέπονται στις Συλλογικές Συμβάσεις. Ουσιαστικά μέτρα για την αναβάθμιση του κράτους πρόνοιας κ.ά..

Την αντιασφαλιστική επιδρομή της κυβέρνησης καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ - ΟΚΑ, καλώντας τους συνταξιούχους να συμμετέχουν καθολικά στη σημερινή συγκέντρωση και σε κάθε αγωνιστικό προσκλητήριο.

Η Ομοσπονδία τονίζει: "Δεν πρέπει να περάσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης και η λιτότητα που μας οδηγούν στην πείνα και την εξαθλίωση, έχουμε τη δύναμη να τους χαλάσουμε τα σχέδια".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ