Σάββατο 18 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φθινοπωρινές εκθέσεις

Εγκαινιάζεται στις 23 του Οκτώβρη (7μμ) στην γκαλερί "Νέες Μορφές" (Βαλαωρίτου 9), έκθεση έργων ζωγραφικής της Πέπης Σβορώνου - Κοκκινίδη.Οπως σημειώνεται στον κατάλογο, "η "όποια" μορφή στο έργο της ζωγράφου, καθώς προβάλλει ισοδύναμη με το όποιο χαρισματικά ενεργοποιημένο χρωματικό πεδίο, ενσαρκώνει μια πολυσήμαντη νύξη της ίδιας της κοσμογονίας. Με αυτό το πρίσμα βιωμένες, οι δημιουργίες της καλλιτέχνιδας αποκαλύπτονται θεμελιακές αναφορές στο σύμπαν. Αναφορές μεταφυσικές που υπογραμμίζουν αυτοδύναμα το τετριμμένο όσων αποπειραθούν να αντιτάξουν το παράστημά τους σε αυτές, προσδοκώντας άδοξα να ορίσουν έναν αντίλογο".

  • Μέρη του ανθρωπίνου σώματος ζωγραφισμένα σε ακτινογραφίες, δημιουργίες της Σ. Γιαννικοπούλου,φιλοξενούνται μέχρι τις 4/11 στην γκαλερί "7" (Ζαλοκώστα 7). Φωτεινές και σκοτεινές κηλίδες, εικαστικές καταγραφές ζωής, ισορροπούν πάνω σε μία ήδη σηματοδοτημένη επιφάνεια. Τάματα της σύγχρονης εποχής, που σχοινοβατούν ανάμεσα στο κρυμμένο και το φανερό, στο διάφανο και το συμπαγές, στο σκοτάδι και το φως, στο θάνατο και τη ζωή.
  • Η ζωγραφική δημιουργία του Σπύρου Μαλαγάρη παρουσιάζεται από τις 27 του Οκτώβρη στην γκαλερί "Δημόκριτος" (Δημοκρίτου 24). Εκτίθενται μόνο ακουαρέλες, εμπνευσμένες από τη θάλασσα και το θαλασσινό τοπίο. Ο Σπ. Μαλαγάρης σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, με δάσκαλο τον Δημήτρη Μυταρά.Μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει έργα του σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 8 του Νοέμβρη.
  • Εγκαινιάζεται στις 22 του Οκτώβρη, στο χώρο τέχνης "24" (Κλεομένους 24), έκθεση έργων του ζωγράφου Δημήτρη Σεβαστάκη.Ποιήματα της Δημουλά,του Λεοντάρη,του Γκανά,του Φωστιέρη,κυρίως όμως ποιητών της γενιάς του '80, γίνονται αφετηρίες για την καινούρια δουλιά που παρουσιάζει. Εργα - γραπτά: εικόνα και λόγος, φόρμα και έννοια, τέμπερα και γραφή, ομιλία χρωμάτων και ήχων. Τα ποιήματα "γράφονται" πάνω στην εικόνα.
  • Εγκαινιάζεται στις 30 του Οκτώβρη στην αίθουσα τέχνης "Κρεωνίδης" (Κανάρη 24), έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Αντωνόπουλου."Η σημερινή έκθεση του Γ. Αντωνόπουλου", σημειώνεται στον κατάλογο, "φέρει τη σφραγίδα του προσωπικού μορφοπλαστικού του ιδιώματος και αποτελεί ουσιαστικά την εξέλιξη, την ανάπτυξη και την ανανέωση της προηγούμενης φάσης της δουλιάς του. Ξεκινώντας από το ρεαλισμό, θα περάσει υποβλητικά "εσωτερικά", πλούσια σε νοήματα και ερμηνείες, όπου μεμονωμένα αντικείμενα αναδύονται και σβήνουν μέσα σ' ένα λιτό και απέριττο χώρο. Αυτά, μετασχηματιζόμενα, θα πάρουν τη μορφή ιδεογραμμάτων, τοποθετημένων σαν παζλ σε στήλες που θυμίζουν αρχαίες επιγραφές, για να τολμήσει σήμερα μια πραγματική κατάδυση στις αρχαίες γραφές". Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 18 του Νοέμβρη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ