Σάββατο 18 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πρεμιέρες, πρεμιέρες

Ξεκινούν, σήμερα, στον Επάνω Οροφο του θεάτρου "Εμπρός",οι παραστάσεις του "Γυάλινος κόσμος" του Τένεσι Ουίλιαμς,που παρουσιάζουν οι "Μορφές" (φωτό). Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση - σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρίκιου,δραματουργική επεξεργασία Δημήτρη Μαυρίκιου - Νάνσυς Μπινιαδάκη,σκηνικά - κοστούμια Λίλης Πεζανού,μουσική Νίκου Κυπουργού.Παίζουν: Ράνια Οικονομίδου, Νίκος Κουρής, Αγγελική Παπαθεμελή, Αγης Εμμανουήλ.

  • Μετά την παρουσίασή του σε Κύπρο, Γερμανία και Λονδίνο, το έργο "Μορφές από το έργο του Βιζυηνού",θα παιχτεί (18-26/10) στο θέατρο "Σφενδόνη".Πρόκειται για παρουσίαση αποσπασμάτων από διηγήματα του Γεωργίου Βιζυηνού που ερμηνεύει η Αννα Κοκκίνου,σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη (συνεργασία με την Μίρκα Γεμεντζάκη), μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου.Από το Δεκέμβρη θα επαναληφθεί "Η Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων".
  • Το έργο "Τότενφλος" του Χάραλντ Μίλερ επαναλαμβάνει το "Θέατρο των Καιρών",το οποίο οργανώνει τη Δευτέρα (8.30μμ) συνάντηση με τον συγγραφέα. Θα προηγηθεί εισήγηση της μεταφράστριας των έργων του, Ιώς Μαρμαρινού και θα ακολουθήσουν σκηνές της παράστασης. Προσκλήθηκαν θεωρητικοί του θεάτρου, συγγραφείς, σκηνοθέτες, ηθοποιοί και δημοσιογράφοι.@Τη ροκ όπερα "Σακουρά" παρουσιάζει το θέατρο "Πολύτεχνο".Το έργο και τους στίχους υπογράφουν οι Μάγδα Μαυρογιάννη - Γιώργος Νοταράς,τη μουσική ο νέος συνθέτης Νίκος Ζαχαρόπουλος,τα σκηνικά - κοστούμια ο Σπύρος Κοσκινάς,την κίνηση η Νέλλη Καρρά.Παίζουν: Νίκος Αναστασόπουλος, Πέτρος Δαμουλής, Δέσποινα Ματράκα, Μάγδα Μαυρογιάννη κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ