Τρίτη 4 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ
Στην τακτική του "ναι μεν, αλλά... "

Μ' ένα ψήφισμα - αντιγραφή των θέσεων του ΣΥΝ για τον "Ι. Καποδίστρια" απάντησε το δημοτικό συμβούλιο Αιγάλεω στην πρόταση της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης" (ΔΑΣ) για συζήτηση επί του εν λόγω νομοσχεδίου και λήψη απόφασης. Η υποστηριζόμενη από τον ΣΥΝ δημοτική αρχή, εκμεταλλευόμενη και το γεγονός της ελλιπούς σύνθεσης του δημοτικού συμβουλίου, στην πρόταση που κατέθεσε η ΔΑΣ "να αντιδράσουμε στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις γιατί θα έχουν βαριές επιπτώσεις στα χωριά από τα οποία οι περισσότεροι καταγόμαστε και διατηρούμε δεσμούς αλλά και για τα πολλαπλά προβλήματα που θα γεννήσει η νέα αναμενόμενη αστυφιλία",απάντησε με τη μετατροπή του σώματος σε δεκανίκι των κυβερνητικών επιλογών.

Στην κατεύθυνση αυτή προώθησε ψήφισμα που χαρακτηρίζει ως "αναγκαιότητα τις συνενώσεις των πρωτοβάθμιων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης", θεωρεί όμως αναγκαίο να υπάρξουν αλλαγές στον χωροταξικό σχεδιασμό, στα ζητήματα οικονομικής στήριξης των νέων δήμων, στις θεσμικές και εκλογικές ρυθμίσεις. Στην ουσία το ψήφισμα αυτό αποτελεί πιστή αντιγραφή της στάσης του ΣΥΝ απέναντι στο ζήτημα των αναγκαστικών συνενώσεων, όπως αυτή αντανακλάται στη θέση "ναι επί της αρχής, αλλά... ". Απόρροια της θέσης αυτής ήταν και η αδυναμία της δημοτικής αρχής να απαντήσει με σαφήνεια στο ερώτημα των δημοτικών συμβούλων της ΔΑΣ "είστε υπέρ ή κατά του νομοσχεδίου; ". Στο ερώτημα αυτό ο δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Μυστακόπουλος απάντησε πως "μπορεί το νομοσχέδιο να έχει αδυναμίες αλλά πρέπει επιτέλους να προχωρήσει η "μεταρρύθμιση" των αναγκαστικών συνενώσεων"...

Από την πλευρά της η ΔΑΣ κατέθεσε ψήφισμα με το οποίο ζητούσε το δημοτικό συμβούλιο να πάρει απόφαση που να τάσσεται κατά του νομοσχεδίου. Στο ψήφισμα, ανάμεσα στα άλλα, τονίζεται: "Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση προωθεί με συνοπτικές διαδικασίες τη συνένωση των κοινοτήτων της χώρας σε μεγάλους δήμους, με το πρόσχημα ότι η ύπαρξη πολλών και μικρών κοινοτήτων δε συμβάλλει στην ανάπτυξη της υπαίθρου μιας και οι κοινότητες δε διαθέτουν οργανωμένες και στελεχωμένες υπηρεσίες.

Με τις μεθοδεύσεις της αυτές η κυβέρνηση προσπαθεί να αποκρύψει πως τα προβλήματα των κοινοτήτων και των μικρών δήμων της χώρας οφείλονται αποκλειστικά στη δική της αναπτυξιακή, αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί στα πλαίσια της Συνθήκης του Μάαστριχτ, στην παντελή εγκατάλειψη της υπαίθρου. Με τις συνενώσεις των κοινοτήτων προωθείται η εγκατάλειψη και η ερήμωση της υπαίθρου και η συγκέντρωση ανειδίκευτου εργατικού δυναμικού στις πόλεις και τα μεγάλα αστικά κέντρα, με αποτέλεσμα την παραπέρα αύξηση της ανεργίας, την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων, την αύξηση των προβλημάτων της υπαίθρου". Τέλος, η ΔΑΣ, στο ψήφισμά της, χαιρετίζει τον αγώνα των Συντονιστικών Επιτροπών των νομών κατά των αναγκαστικών συνενώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ