Τρίτη 4 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αγωνία για "ενιαία στάση"

Υπαναχωρεί ο Κ. Καραμανλής από την υπόσχεσή του για κατάργηση του "Καποδίστρια"

Πυρετώδεις και απεγνωσμένες προσπάθειες, ώστε να εξασφαλιστεί η ενιαία έκφραση των βουλευτών του κόμματος στη συζήτηση που αρχίζει σήμερα στη Βουλή για το νομοσχέδιο "Καποδίστριας", καταβάλλει η ηγεσία της ΝΔ.

Στη χτεσινή σύσκεψη των τομεαρχών υπό τον Κ. Καραμανλή αποφασίστηκε να παραμείνουν οι βουλευτές και στην κατ' άρθρον συζήτηση του νομοσχεδίου, στο όνομα να ασκήσουν πιέσεις στην κυβέρνηση, καθώς και να μην τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας κατά την ψηφοφορία. Με δεδομένη όμως τη διαφωνία πολλών στελεχών του κόμματος στην κριτική που ασκεί επίσημα η ΝΔ στον "Καποδίστρια" (Σουφλιάς, Μάνος, Κοντογιαννόπουλος, κ. ά.), αλλά και επειδή αρκετοί βουλευτές έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να καταθέσουν τροπολογίες, ανατέθηκε στον γγ της ΚΟ Στ. Δήμα να προχωρήσει σε επαφές με τους βουλευτές, ώστε να διασφαλιστεί εικόνα ενότητας.

Ο Κ. Καραμανλής, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Πάτρα, συνέχισε σε υψηλούς τόνους την κριτική επί της διαδικασίας στο νομοσχέδιο, αλλά ταυτόχρονα άφησε, για πρώτη φορά, να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν πρόκειται να το αναθεωρήσει, παρά μόνο εκεί που αντιδρούν οι τοπικές κοινωνίες (!), επιβεβαιώνοντας έτσι ότι η αντίδρασή του γίνεται για δημαγωγικούς λόγους. Είπε συγκεκριμένα: "Θέλω να είμαι σαφής. Κάτοικοι περιοχής οι οποίοι θα αποδέχονται το πλαίσιο της συνένωσης εκεί δεν υπάρχει λόγος να γίνει αλλαγή. Κάτοικοι περιοχών που θα είναι αντίθετοι με το πλαίσιο συνένωσης που άνωθεν τους επεβλήθη, θα έχουν το δικαίωμα να διαλέξουν με την απλή και πολύ δημοκρατική μέθοδο των τοπικών δημοψηφισμάτων" (!).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ