Τρίτη 4 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ - 80 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
Επιτυχία - πρόκριμα την πρώτη μέρα

Το 17% του γενικού πανελλαδικού πλάνου κάλυψαν οι οργανώσεις του Κόμματος την πρώτη μέρα, ενώ εντείνεται η εξόρμηση για να υπερκαλυφθεί το συνολικό πλάνο στο δίμηνο Νοέμβρης - Δεκέμβρης. Πρωτοπόρες της πρώτης μέρας η ΚΟΑ και οι ΚΟ Ανατ. Πελοποννήσου, Κυκλάδων, Λέσβου και Χίου

Με μεγάλη επιτυχία - πρόκριμα για τη συνέχεια - ξεκίνησε προχτές Σάββατο η Οικονομική Εξόρμηση προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ. Με την πρώτη μέρα, το Σάββατο, οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, οπαδοί και φίλοι του Κόμματος, κνίτες και κνίτισσες, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους, κάλυψαν το γενικό πανελλαδικό πλάνο της εξόρμησης κατά 17%. Με αυτό τον τρόπο, όπως έδειξε και η εμπειρία της πανελλαδικής εξόρμησης, της πρώτης μέρας, επιβεβαιώνεται η μεγάλη εκτίμηση των εργαζομένων στο ΚΚΕ και την πολιτική του.

Γενική είναι η εκτίμηση των συντρόφων ότι εκφράστηκε η διάθεση των εργαζομένων να ενισχύσουν οικονομικά, ακόμα και από το υστέρημά τους, το ΚΚΕ. Κι αυτό γιατί αναγνωρίζουν στο ΚΚΕ και τους κομμουνιστές τον πρωτομάχο και βασικό στήριγμα στους λαϊκούς αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, οικονομικών, εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών από τη ληστρική πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη και της ΕΕ. Επίσης, για την αντεπίθεση και την εφαρμογή μιας άλλης αντιιμπεριαλιστικής, αντιμονοπωλιακής πολιτικής υπέρ των εργαζομένων, των αγροτών, των επαγγελματοβιοτεχνών που προβάλλει και αγωνίζεται το ΚΚΕ.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης της ΚΟΑ που μόνον την πρώτη μέρα κάλυψε το 20,5% του συνολικού της πλάνου, που βέβαια δεν είναι μικρό... Η επιτυχία αυτή σφραγίστηκε και από τη διοργάνωση πολλών εκδηλώσεων που στήθηκαν αυθόρμητα στα γραφεία πάρα πολλών ΚΟΒ το βράδυ του Σαββάτου, με το κλείσιμο της πρώτης μέρας. Οπως μας είπαν από την Επιτροπή Οικονομικής Εξόρμησης της ΚΟΑ δεν ήταν "κεραυνός εν αιθρία" η πρώτη αυτή επιτυχία. Ηταν το αποτέλεσμα της καλής οργάνωσης της δουλιάς από τις Κομματικές Οργανώσεις και, ξεχωριστά, από τους κομμουνιστές και τους οπαδούς και φίλους. Ιδιαίτερα, σημειώνεται ως χαρακτηριστικό στοιχείο ότι οι οργανώσεις που είχαν κάνει προεργασία και από πριν κάνει άνοιγμα στους κατοίκους και τους εργαζόμενους της περιοχής τους, ήταν από τις πρωτοπόρες. Αλλο χαρακτηριστικό του ενθουσιασμού που επικρατεί στις οργανώσεις είναι η άμιλλα ανάμεσα σε πάρα πολλές οργανώσεις για την υπερκάλυψη των πλάνων τους.

Η ΚΝΕ

Σημαντικό άνοιγμα πραγματοποίησε και η ΚΝΕ την πρώτη μέρα της εξόρμησης, συγκεντρώνοντας το 13% του πανελλαδικού της πλάνου. Το ποσοστό αυτό, βεβαίως, θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο, αν υπήρχε μεγαλύτερη κινητοποίηση απ' όλες τις οργανώσεις. Το πλάνο ασφαλώς είναι μεγαλύτερο από κείνο που είχε βάλει η οργάνωση στο πρόσφατο Συνέδριό της, όμως το ποιοτικά καινούριο είναι ότι τούτη τη φορά τα χρήματα, ουσιαστικά, συγκεντρώθηκαν μόνο από νεολαίους. Οι κνίτες και οι κνίτισσες, αξιοποιώντας και την πείρα της πρώτης μέρας, οργανώνουν τη δουλιά, ώστε να πραγματοποιήσουν μεγαλύτερο άνοιγμα στη νεολαία, όπου το κλίμα είναι ευνοϊκό. Οπου απευθυνθήκαμε, μας είπαν, όλοι κόβανε κουπόνια, άλλος για μικρότερο ποσό, άλλος για μεγαλύτερο. Αυτό δείχνει πως αν ανοιχτούμε σε όλους τους νέους, το πλάνο μας θα υπερκαλυφθεί με το παραπάνω.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ