Τρίτη 4 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
"Εσωτερικός εχθρός" το λαϊκό κίνημα

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αξιούπολης μίλησε το απόγευμα του Σαββάτου η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.Ανάμεσα στα άλλα αναφέρθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Γ. Ρωμαίου, για ενίσχυση της Αστυνομίας απέναντι στον εσωτερικό αντίπαλο, αλλά και στη μεθοδευμένη αντικομμουνιστική προπαγάνδα από τα ΜΜΕ.Συγκεκριμένα, σημείωσε την ανησυχία του Κόμματος απέναντι στον αυταρχικό και αντιδραστικό κατήφορο που ακολουθεί η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τις παρακολουθήσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων (βλέπε ΕΣΑΚ).

"Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης είπε στη Βουλή πως χρειάζεται να οργανωθεί και να ενισχυθεί η Αστυνομία γιατί έχουμε εσωτερικό αντίπαλο. Ποιος είναι ο εσωτερικός αντίπαλος; Ο αγρότης, ο ακτήμονας που θέλει να πάρει τη γη του από τους τσιφλικάδες; Οι εργάτες που παλεύουν για να μην κλείσουν οι επιχειρήσεις και να μη χάσουν τη δουλιά τους; Αυτοί είναι οι αντίπαλοι; " αναρωτήθηκε η Αλ. Παπαρήγα και αμέσως μετά ξεκαθάρισε: "Εσωτερικό εχθρό εννοεί το λαϊκό κίνημα. Και νομίζω πως όλοι καταλαβαίνετε πού πάμε. Αυτό είναι ένα θέμα στο οποίο κανένα άλλο κόμμα εκτός από το ΚΚΕ δεν αντέδρασε. Αντίθετα, ορισμένα, όπως ο ΣΥΝ, συζητάει για τους όρους της κεντροαριστεράς συμμαχίας. Και παζαρεύει την ίδια ώρα που η κυβέρνηση μιλάει για εσωτερικό αντίπαλο. Για ποιο εσωτερικό εχθρό μιλά η κυβέρνηση όταν την ίδια περίοδο αμφισβητούνται τα σύνορα της χώρας; Εμείς πιστεύουμε ότι σ' αυτό το θέμα πρέπει να πάρουν θέση δήμαρχοι, νομαρχίες, κοινότητες, αγροτικοί σύλλογοι, εργατικά σωματεία κλπ. και να αντιδράσουν. Να ρωτήσουν τον κ. Ρωμαίο σε ποια περίοδο θέλει να γυρίσει τη χώρα; Στη δεκαετία του '50, στην περίοδο της χούντας; ".

Στη συνέχεια η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στάθηκε στις προσπάθειες συκοφάντησης της ιστορίας του ΚΚΕ και του σοσιαλισμού, που δίνουν και παίρνουν αυτή την περίοδο στον τόπο μας (βλέπε ΜΜΕ), σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να σκεπάσει την αντιλαϊκή πολιτική της με τέτοια μέσα, επειδή μάλιστα βλέπει ότι οι θέσεις του ΚΚΕ βρίσκουν απήχηση στο λαό.

Τους έπιασε ο πόνος για τον Τσε και τον Αρη;

"Από τη μια μεριά τρομοκρατία και από την άλλη εξαγορά. Εξαγοράζονται δημοσιογράφοι π. χ. (μιλάμε για δισ. δραχμές) για να διαδίδουν και να λένε ψέματα και να πείθουν το λαό ότι το μαύρο είναι άσπρο. Αυτές τις μέρες, η κρατική τηλεόραση, αλλά και ιδιωτικά κανάλια ασχολούνται με την ιστορία του ΚΚΕ, με τη Σοβιετική Ενωση, με την Οχτωβριανή Επανάσταση και την Κούβα. Τους έπιασε ο πόνος; Να ασχοληθούνε και με αυτά, δε λέμε, αλλά είδατε ποτέ να ασχοληθούν με το ρόλο των ΗΠΑ, π. χ., στο Κυπριακό, στο πραξικόπημα στην Ελλάδα; Είδατε να ασχοληθούν με το ρόλο της Βρετανίας το '44 στην Ελλάδα; Ολες οι ψεύτικες αποκαλύψεις αφορούν Σοβιετική Ενωση, Κούβα, κομμουνιστές. Δε σας κάνει εντύπωση; Τους έπιασε ο πόνος για τον Τσε Γκεβάρα και τον Αρη Βελουχιώτη; Γιατί το κάνουν αυτό; Πρώτον, γιατί βλέπουν ότι οι Θέσεις του ΚΚΕ επιδρούν στο λαό και στον κόσμο. Δεύτερον, γιατί θέλουν να ισοπεδώσουν τις αξίες, να μην έχει η νεολαία οράματα, να μη θαυμάζει αυτούς που δίνουν τη ζωή τους για το συμφέρον του τόπου, αλλά να θαυμάζει αυτούς που βγάζουν κέρδη πατώντας επί πτωμάτων. Αυτή είναι η ουσία. Και το θέμα έχει πολύ μεγάλη σημασία, ιδιαίτερα για τη συνείδηση και τη στάση της νεολαίας. Εχουμε δεχτεί τόνους αντικομμουνισμού. Αλλά είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε να μετατραπεί ο ελληνικός λαός σε ένα λαό όπως ήταν τότε επί Χίτλερ, που δεχόταν την προπαγάνδα του Γκέμπελς. Θα αντιδράσουμε. Εχουμε μια ιστορία και είμαστε περήφανοι γι' αυτή. Οταν κάναμε λάθη, τα είπαμε. Αλλά είναι άλλο να κάνεις λάθος και άλλο να κάνεις συνειδητά εγκλήματα για το συμφέρον σου".

Πρέπει να σταματήσει ο αντικομμουνισμός από τα ΜΜΕ. Είναι άλλο πράγμα οι εκπομπές κριτικής. Ομως, εδώ μιλάμε για καθαρό αντικομμουνισμό. Γίνονται ρεπορτάζ που λένε ότι ο σοσιαλισμός το μόνο που άφησε είναι η πορνεία των ανηλίκων, προβάλλοντας τη μη σοσιαλιστική σήμερα Ρωσία. Και ρωτάω: Το σοσιαλιστικό σύστημα δεν είχε καμία προσφορά στον 20ό αιώνα; Ξέρουμε όλοι ότι αν δεν υπήρχε η Σοβιετική Ενωση θα είχαμε ακόμη το χιτλερισμό, χωρίς να υποτιμούμε τους αγώνες των υπόλοιπων λαών. Οι αρχές του Ελσίνκι, ο σεβασμός των συνόρων, αυτά είναι κατακτήσεις που έγιναν όταν υπήρχε το σοσιαλιστικό σύστημα. Θα τα δεχόμαστε λοιπόν όλα αυτά χωρίς να αντιδρούμε; Μόνο οι κομμουνιστές πρέπει να διαμαρτύρονται; " αναρωτήθηκε η Αλέκα Παπαρήγα και κάλεσε τους φορείς, το λαό να αντισταθεί στη βρώμικη αυτή προπαγάνδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ