Τετάρτη 5 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΙΑ
Η "Νεστλέ" εκβιάζει την κυβέρνηση

ΒΙΕΝΝΗ.-

Με απειλές για κλείσιμο των τριών εργοστασίων της στην Αυστρία, προειδοποίησε χτες η διοίκηση της πολυεθνικής "ΝΕΣΤΛΕ", γιατί η κυβέρνηση ανθίσταται έντονα στη χρήση γενετικά μεταλλαγμένων ουσιών σε τρόφιμα και γλυκά.

Ο μεγαλύτερος, σήμερα, πολυεθνικός όμιλος εταιριών τροφίμων στον κόσμο, υποστήριξε σε ανακοίνωσή του ότι η Αυστρία ότι είναι πολύ αυστηρή με τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα. Οπως είπε χαρακτηριστικά ο Πέτερ Μπράμπερ - Λετμάτε, εκτελεστικός διευθυντής της "ΝΕΣΤΛΕ", στην αυστριακή εφημερίδα "ΚΟΥΡΙΕΡ", "είναι καθαρό ότι αν η Αυστρία απαγορεύσει την παραγωγή γενετικά τροποποιημένων προϊόντων, θα σταματήσει αμέσως να είναι τόπος παραγωγής της "Νεστλέ""!

Ο όμιλος της "Νεστλέ" έχει τρία εργοστάσια παραγωγής στην Αυστρία, των οποίων τα κέρδη έφτασαν πέρυσι τα 4 εκατομμύρια δολάρια. Εξάλλου, επενδύει ετησίως το ποσό των 500 εκατομμυρίων δολαρίων στις έρευνες Γενετικής Μηχανικής, διατηρώντας 500 εργοστάσια σ' όλο τον κόσμο (εκ των οποίων τα 200 στην Ευρώπη) και απασχολώντας συνολικά μόνο 220.000 υπαλλήλους.

Η αυστριακή κυβέρνηση, όπως και τουλάχιστον δύο ακόμη ευρωπαϊκές χώρες - μέλη της ΕΕ, αντιδρά στη χρήση γενετικά μεταλλαγμένων ουσιών στη μαζική παραγωγή τροφίμων, θεωρώντας ότι είναι αδύνατον να προστατευτεί ο μέσος καταναλωτής, με το αιτιολογικό ότι δεν έχουν αποδειχθεί επιστημονικά οι ενδεχόμενες, μακροπρόθεσμες παρενέργειες από την κατανάλωση τέτοιων τροφίμων στον ανθρώπινο οργανισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ