Τετάρτη 5 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Τοπικές εκλογές

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-

Οι ψηφοφόροι σε δύο ανατολικές Πολιτείες κλήθηκαν χτες να εκλέξουν τους κυβερνήτες τους και πολλοί δημότες σε διάφορες πόλεις ανά την αμερικανική επικράτεια για να εκλέξουν το δήμαρχό τους, σε εκλογές που χαρακτηρίζονται ως "προκριματικές" για τη σπουδαιότητά τους αφ' ενός και αφ' ετέρου για το κλίμα που μπορούν να διαμορφώσουν για τις εκλογές της επόμενης χρονιάς, που θα ανανεώσουν κατά το ήμισυ τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία.

Δημοτικές εκλογές διεξάγονται σε αρκετές μεγάλες πόλεις όπως η Βοστόνη, η Ατλάντα, το Χιούστον, το Μαϊάμι, το Ντιτρόιτ, το Κλίβελαντ, το Σιατλ και η Νέα Υόρκη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εκλογή του δημάρχου της πιο "ισχυρής πόλης και οικονομικού κέντρου του κόσμου". Βέβαια το ερώτημα όλων δεν είναι ποιος θα αναδειχτεί νικητής από την αναμέτρηση που γίνεται ανάμεσα στον απερχόμενο δήμαρχο Ρούντολφ Τζουλιάνι, υποψήφιο των Συντηρητικών και την υποψήφια των Δημοκρατικών, Ρουθ Μέσιντζερ.

Το ερώτημα είναι το ποσοστό που θα συγκεντρώσει ο Τζουλιάνι, το οποίο ναι μεν θα ολοκληρώσει επιτυχώς τη σημερινή προεκλογική του καμπάνια, αλλά μπορεί να τον βάλει υποψήφιο για κάποια ισχυρότερη πολιτική θέση, που μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις στο μέλλον, στην περίπτωση που αυτό ξεπεράσει το 60%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ