Τετάρτη 5 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΔΑ
Συμπαράσταση στον αγώνα του κολομβιανού λαού

Την έντονη διαμαρτυρία της για την κατάσταση που επικρατεί στην Κολομβία, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης. Μια κατάσταση που τα υλικά που τη συνθέτουν είναι η βία, η κρατική τρομοκρατία, οι συνεχείς παραβιάσεις και των πιο στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων, με πιο πρόσφατο και χαρακτηριστικό παράδειγμα την περίπτωση του γερουσιαστή Ερνάν Μότα.

Πριν από λίγες μέρες, ο γερουσιαστής Μότα, εκπρόσωπος του ΚΚ Κολομβίας και της Πατριωτικής Ενωσης, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα και να αναζητήσει καταφύγιο στην Ευρώπη, γιατί κινδύνευε η ζωή του ίδιου αλλά και της οικογένειάς του. Ο Μότα στην ουσία είναι ένα ακόμα από τα χιλιάδες θύματα των κομμάτων της κολομβιανής αντιπολίτευσης που δυναστεύονται ποικιλοτρόπως τα τελευταία χρόνια. Χιλιάδες έχουν δολοφονηθεί ή εξαφανιστεί ή έχουν αναγκαστεί να καταφύγουν σε χώρες πιο φιλόξενες. Μόνο από το ΚΚΚ και την Πατριωτική Ενωση πάνω από 4.000 μέλη έχουν πέσει θύματα δολοφονίας ή "εξαφάνισης", ενώ τα εγκλήματα αυτά που κατά 99%παραμένουν ατιμώρητα, αποτελούν το συνηθέστερο τρόπο εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής. Η κυβερνητική και παραστρατιωτική βία έχει βασικό στόχο το τσάκισμα του λαϊκού κινήματος και το πνίξιμο κάθε δημοκρατικής φωνής.

Η ανακοίνωση καταλήγει στο κάλεσμα του ελληνικού λαού, των συνδικαλιστικών οργανώσεων, των πολιτικών κομμάτων της χώρας και όλων των εργαζομένων να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για την κατάσταση και τη συμπαράστασή τους με οποιονδήποτε τρόπο μπορούν στους λαϊκούς αγώνες για την ειρήνη, τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη στην Κολομβία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ