Παρασκευή 7 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οχι σε κουκούλωμα του "σκανδάλου Μπολτσή"

Δήλωση του βουλευτή του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλου, μετά τις παρεμβάσεις του υπουργείου Εργασίας υπέρ του μεγαλοκατασκευαστή

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το γνωστό "σκάνδαλο Μπολτσή" στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και την παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας να "κλείσει" το θέμα σε όφελος του μεγαλοεργολάβου, ο βουλευτής του ΚΚΕ Μήτσος Κωστόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση:

"Πριν 5 χρόνια περίπου, Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή της Βουλής, ασχολήθηκε με το γνωστό σκάνδαλο της "σύμβασης" Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας - εργολάβου Μπολτσή. Στην Επιτροπή είχε καταγγελθεί, τότε, ότι στελέχη του υπουργείου Εργασίας, αλλά και του ΟΕΚ, είχαν επιλήψιμες σχέσεις με τον εργολάβο σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Η υπόθεση παραπέμφθηκε στα δικαστήρια, όπου ακόμα εξετάζεται.

Πρόσφατα το υπουργείο Εργασίας - σύμφωνα με δημοσιεύματα στην "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" (5/11/97) και στο "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ" (6/11/97) - έδωσε εντολή στον ΟΕΚ να κλείσει το θέμα, με τρόπο που θα ικανοποιεί τον εργολάβο Μπολτσή, σε βάρος των γενικότερων συμφερόντων του ΟΕΚ και των εργαζομένων. Τέτοιο δικαίωμα δεν έχει το υπουργείο. Η ευθύνη του είναι να προστατεύει την περιουσία του δημοσίου και όχι να καλύπτει απαράδεκτες καταστάσεις που δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά και σκέψεις καθόλου τιμητικές γι' αυτούς που εποπτεύουν τον ΟΕΚ. Η πρόταση που κάναμε πρόσφατα για συγκρότηση νέας Εξεταστικής των Πραγμάτων Επιτροπής της Βουλής, αποχτάει σήμερα μεγαλύτερη επικαιρότητα. Αρνηση της πρότασης στην ουσία σημαίνει "κουκούλωμα" μιας υπόθεσης πολλών δισ. δραχμών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ