Παρασκευή 7 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επιμένει το ΥΕΝ στα αντικοινωνικά μέτρα

Να μην εφαρμοστούν τα μέτρα της κυβέρνησης, με τα οποία πλήττονται τα ασφαλιστικά δικαιώματα των ναυτεργατών, ζήτησε αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κατά τη διάρκεια χτεσινής συνάντησης. Σημειώνεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο,στο πλαίσιο του σχεδίου συγχωνεύσεων και καταργήσεων Οργανισμών του Δημοσίου, αποφάσισε τη σταδιακή κατάργηση του "Οίκου Ναύτου",αρχίζοντας από τις περιφερειακές του μονάδες, την κατάργηση του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας και τη συγχώνευση των Ταμείων Πρόνοιας Αξιωματικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων Εμπορικού Ναυτικού στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο.

Σε ό,τι αφορά το ΓΕΝΕ, όπως επισημάνθηκε από τους συνδικαλιστές, με την κατάργησή του παραβιάζεται η Διεθνής Σύμβαση 9, την οποία έχει επικυρώσει η χώρα από το 1925, συστήνοντας το Γραφείο, προκειμένου να διασφαλίσει στους ναυτεργάτες την εξεύρεση εργασίας, αποκλείοντας άμεσα ή έμμεσα τα ιδιωτικά γραφεία! Για τα Ταμεία Πρόνοιας οι συνδικαλιστές απαίτησαν να αποτελέσουν αυτοτελείς οργανισμούς, των οποίων η πλειοψηφία στη διοίκηση να ανήκει στους ναυτεργάτες, αφού τα κεφάλαια των δύο Ταμείων προέρχονται αποκλειστικά από τις εισφορές των ναυτεργατών. Ο υπουργός απλώς επανέλαβε ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν και οι συγχωνεύσεις των Ταμείων Πρόνοιας θα γίνουν με βάση τις... αρχές της διαφάνειας και εξυγίανσης.

Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ με κοινή τους ανακοίνωση σημειώνουν ότι μετά και τη χτεσινή συνάντηση επιβάλλεται να συγκληθεί η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, προκειμένου να αποφασίσει την ανάπτυξη των αγώνων.

Η ΠΝΟ, με ανακοίνωσή της, αρκέστηκε να σημειώσει ότι τα όσα συζητήθηκαν με τον υπουργό θα γίνουν θέμα συζήτησης της επόμενης Εκτελεστικής Επιτροπής...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ