Παρασκευή 7 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε συνέδριο η Ομοσπονδία Λογιστών

Αύριο Σάββατο αρχίζει το 18ο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών,οι εργασίες του οποίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, 9 Νοέμβρη. Στο Συνέδριο - που θα γίνει στην αίθουσα "Ναπολέων Σουκατζίδης" της Ομοσπονδίας στην οδό Κάνιγγος 27 - θα συζητηθούν ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός και θα εκλεγούν η νέα διοίκηση και οι αντιπρόσωποι για τη ΓΣΕΕ.

Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΠΟΛ, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα δοθεί βάρος "στην απόκρουση της επίθεσης που έχει εξαπολυθεί από Ευρωπαϊκή Ενωση, κυβέρνηση και εργοδοσία, ενάντια στην εργατική τάξη". Σημειώνεται ακόμα ότι προβληματισμός θα πρέπει να αναπτυχθεί σε ό,τι αφορά τον "στημένο "κοινωνικό διάλογο", μέσω του οποίου επιδιώκεται η άνευ όρων υποταγή των εργαζομένων στις επιλογές του ευρωπαϊκού και ντόπιου κεφαλαίου". Σε ό,τι αφορά τα ιδιαίτερα προβλήματα του κλάδου - όπως τονίζει η ΠΟΛ - θα συζητηθούν οι εξελίξεις στο λογιστικό επάγγελμα μετά την ψήφιση του Νόμου 2515/97 και θα παρθούν μέτρα για την αποτροπή των δυσμενών ρυθμίσεων, σε βάρος των επαγγελματικών συμφερόντων των λογιστών.

Ακόμα, θέμα του Συνεδρίου θα αποτελέσει και το φορολογικό σύστημα της χώρας, που στην ανακοίνωση χαρακτηρίζεται "άδικο, πολυδαίδαλο, αδύναμο με τη σημερινή δομή του να περιορίσει και να συλλάβει τη φοροδιαφυγή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ