Παρασκευή 7 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ξανά σε απεργία οι οικοδόμοι

Σε νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία την ερχόμενη Πέμπτη 13 Νοέμβρη προχωρούν οι οικοδόμοι της χώρας - με απόφαση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας - ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και διεκδικώντας λύσεις σε εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα του κλάδου. Στα πλαίσια της απεργίας θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Με κοινή τους ανακοίνωση τα Συνδικάτα Οικοδόμων Αθήνας και Πειραιά καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση στις 9.30πμ στην πλατεία Κάνιγγος,τονίζοντας "για να ζήσουμε καλύτερες μέρες αύριο, ανυποχώρητος αγώνας σήμερα".

Σημειώνουν ότι κοινός στόχος κυβέρνησης, εργοδοτών και συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών είναι να υλοποιήσουν τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης των πολυεθνικών, να ξεριζώσουν κάθε κύτταρο της κοινωνικής ασφάλισης, να κομματιάσουν τα εργασιακά δικαιώματα και υπογραμμίζουν πως "δικός μας στόχος, κοινός με όλους τους εργαζόμενους είναι να τους σταματήσουμε".

Καταλήγοντας καλούν σε αγώνα: Για ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής. Για ριζική αντιμετώπιση της ανεργίας. Για σύνταξη στα 55. Για αύξηση των συντάξεων. Για αναγνώριση και διανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων. Για νομοθέτηση 7ωρου - 5ήμερου - 35ωρου. Για αύξηση στα μεροκάματα. Για κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Για κατάργηση τώρα του άρθρου 26 του νόμου 2520 (για νέους αγρότες) που ανατρέπει το σημερινό τρόπο ασφάλισης των οικοδόμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ