Παρασκευή 7 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΓΚΑΙΝΙΑ "13ΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ"
"Φιλοξένησαν" τους ξενοδοχοϋπαλλήλους με ΜΑΤ

Με ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, αντιμετώπισε η κυβέρνηση τη χτεσινή συγκέντρωση και πορεία των ξενοδοχοϋπαλλήλων στη Θεσσαλονίκη, που αντιδρούσαν στην εκποίηση του ΕΟΤ

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ επιτέθηκαν χτες το απόγευμα ενάντια σε διαδηλωτές ξενοδοχοϋπαλλήλους, που είχαν συγκεντρωθεί στη Θεσσαλονίκη και πραγματοποιούσαν πορεία προς την έκθεση ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση του ΕΟΤ, την οποία επρόκειτο να εξαγγείλει η υπουργός Ανάπτυξης Βάσω Παπανδρέου κατά τη διάρκεια των χτεσινοβραδινών εγκαινίων της 13ης ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η επίθεση των ΜΑΤ κατά των συγκεντρωμένων ξενοδοχοϋπαλλήλων, εκδηλώθηκε μετά από σχετική εντολή των υπουργών Δημόσιας Τάξης, Γ. Ρωμαίου και Ανάπτυξης, Β. Παπανδρέου,προκειμένου "να μη διαταραχτεί το κλίμα της έκθεσης"!

Εκατοντάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς μπροστά στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. Στη συνέχεια με μαχητική πορεία κατευθύνθηκαν προς το χώρο όπου πραγματοποιούνταν η έκθεση. Ενα χιλιόμετρο πριν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και άνδρες των ΜΑΤ τούς "έκοψαν" το δρόμο, χτύπησαν με πρωτοφανή αγριότητα τους διαδηλωτές και ποδοπάτησαν στην κυριολεξία αρκετούς.

Η υπουργός Ανάπτυξης αρνήθηκε ακόμα και να δεχτεί αντιπροσωπεία συνδικαλιστών.

Σε μια πρωτοφανή επίδειξη αυταρχισμού, τα ΜΑΤ επενέβησαν εκ νέου, όταν συντεταγμένα οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την αίθουσα όπου γινόταν το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης για να διαμαρτυρηθούν για την επίθεση, εμποδίζοντάς τους και πάλι!

Τα βασικά αιτήματα που πρόβαλαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, πριν δεχτούν την επίθεση των ΜΑΤ, ήταν να μη διαλυθεί το Ταμείο τους (το ΤΑΞΥ το πιο υγιές σήμερα ασφαλιστικό ταμείο με αποθεματικό 80 δισ. δραχμών) και να διαφυλαχτεί το εφάπαξ 20ετίας και η διατήρηση του καθεστώτος βαρέων και ανθυγιεινών.

Εκφράζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να παρακάμψει τα δίκαια αιτήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων, σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΕΟΤ και τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, η Β. Παπανδρέου:

  • ανακοίνωσε ότι εντός 15 ημερών θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη μετατροπή του ΕΟΤ σε Ανώνυμη Εταιρία, που ουσιαστικά σημαίνει το οριστικό ξεπούλημα της περιουσίας του ΕΟΤ.
  • επανέλαβε για άλλη μια φορά πως στόχος του υπουργείου είναι να βελτιωθεί ο "ποιοτικός" τουρισμός, δηλαδή αυτός που απευθύνεται σε υψηλότερα εισοδήματα.
  • χαρακτήρισε θετικές τις προσπάθειες της κυβέρνησης και των επιχειρηματιών σ' αυτή την κατεύθυνση και τόνισε ότι ο τουρισμός είναι σημαντική οικονομική βιομηχανία για την Ελλάδα.
  • δήλωσε ότι αυτή την περίοδο θα ξεκινήσει η διαδικασία αξιοποίησης (βλέπε εκποίησης) και των ξενοδοχειακών μονάδων του ΕΟΤ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ