Τρίτη 18 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΕΑ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
"Ολοι οι άνθρωποι... για τη θέση του Προέδρου"

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-

Η Εκλογική Επιτροπή μετά το πέρας της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων, ανακοίνωσε χτες τους δεκαεπτά υποψήφιους που θα διεκδικήσουν το αξίωμα του Προέδρου της Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Σερβίας στις νέες εκλογές που προγραμματίζονται για το Δεκέμβρη.

Οι σοσιαλιστές αντικατέστησαν τον προηγούμενο υποψήφιό τους Ζόραν Λίλιτς με τον Γιουγκοσλάβο υπουργό Εξωτερικών Μίλαν Μιλουτίνοβιτς. Ο πρώην ηγέτης της αντιπολίτευσης Βουκ Ντράσκοβιτς θεωρείται ως ο ισχυρότερος αντίπαλος του Μιλουτίνοβιτς και του Σέσελι. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι θεωρούνται "αουτσάιντερ" από τους πολιτικούς παρατηρητές.

Στις εκλογές του Οκτώβρη, οι οποίες ακυρώθηκαν επειδή η συμμετοχή ήταν κάτω του 50%, ο Λίλιτς είχε συγκεντρώσει λιγότερες ψήφους από τον υπερεθνικιστή Βόισλαβ Σέσελι. Σύμφωνα με το σερβικό εκλογικό νόμο, νικητής θα είναι ο υποψήφιος που θα συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία. Εάν αυτό δε συμβεί στον πρώτο γύρο, θα ακολουθήσει και δεύτερος. Ομως εάν η προσέλευση πέσει κάτω από το 50% οι εκλογές θα ακυρωθούν, όπως συνέβη και στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ