Τρίτη 18 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
Μεγάλο κενό στο κομμουνιστικό κίνημα

Συλλυπητήρια μηνύματα του επίτιμου Προέδρου και της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Συλλυπητήρια μηνύματα για το θάνατο του πρώην Γενικού Γραμματέα του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος Ζορζ Μαρσέ έστειλαν στον Εθνικό Γραμματέα του Γαλλικού ΚΚ Ρομπέρ Υ ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ Χαρίλαος Φλωράκης και η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Το τηλεγράφημα του επίτιμου Προέδρου του Κόμματος έχει ως εξής:

"Αγαπητέ σύντροφε,

Σε παρακαλώ να μεταφέρεις στο Γαλλικό ΚΚ και στην οικογένεια του Ζ. Μαρσέ τα πιο θερμά συλλυπητήριά μου.

Ο θάνατός του αποτελεί βαριά απώλεια για τους λαούς των χωρών μας, γιατί ο Ζ. Μαρσέ ήταν ευρύτερα γνωστός στην Ελλάδα, όχι μόνο στους κομμουνιστές, αλλά και σε άλλους προοδευτικούς ανθρώπους και διανοούμενους, για τους αγώνες του για την υπεράσπιση των ιδανικών του κομμουνιστικού κινήματος και στις πιο δύσκολες συνθήκες, για τη μεγάλη συμβολή του στην ανάπτυξη της αλληλεγγύης και των σχέσεων φιλίας των λαών μας".

Το τηλεγράφημα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έχει ως εξής:

"Αγαπητέ σύντροφε,

Με οδύνη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του Ζ. Μαρσέ.

Ο χαμός του αφήνει ένα μεγάλο κενό στο εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα όχι μόνο της Γαλλίας και της Ευρώπης, αλλά και όλου του κόσμου.

Οι Ελληνες κομμουνιστές θα κρατούν πάντα ζωντανή στη μνήμη τους την αγωνιστική στάση ζωής του Ζ. Μαρσέ, τη συμβολή του στην ανάπτυξη της αλληλεγγύης των κομμουνιστών και των προοδευτικών ανθρώπων της Γαλλίας με τους αγώνες του λαού, της εργατικής τάξης και των Ελλήνων κομμουνιστών στις πιο δύσκολες στιγμές της παρανομίας, αλλά και στα χρόνια της μεταπολίτευσης στην πάλη ενάντια στο φασισμό, για τη δημοκρατία, για την ειρήνη, για την προώθηση και υπεράσπιση των κοινωνικών κατακτήσεων.

Σας παρακαλούμε να μεταφέρετε στα μέλη και στους φίλους του Γαλλικού ΚΚ, όπως και στην οικογένεια του εκλιπόντος, τα πιο θερμά συλλυπητήριά μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ