Τρίτη 25 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Με χρήματα των αγροτών τα κερδοσκοπικά παιχνίδια

Οι επιδοτήσεις των ελαιοπαραγωγών χρησιμοποιήθηκαν στην πρόσφατη νομισματική κρίση, κατήγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ Β. Μπούτας

Παρακρατώντας τα χρήματα των φτωχών Ελλήνων αγροτών, η κυβέρνηση έπαιξε διάφορα παιχνίδια με τους κερδοσκόπους κατά τη διάρκεια της πρόσφατης νομισματικής κρίσης. Την παραπάνω καταγγελία του βουλευτή του ΚΚΕ Β. Μπούτα επιβεβαίωσε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Γεωργίας Δ. Σωτηρλής,ανακοινώνοντας ότι τα παρακρατηθέντα ποσά θα αρχίσουν να δίνονται τις επόμενες μέρες. Η καταγγελία του Β. Μπούτα αφορούσε την παρακράτηση της επιδότησης στους ελαιοπαραγωγούς και όπως κατήγγειλε ο βουλευτής δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο και όχι μόνο στους ελαιοπαραγωγούς, αλλά και σε μία σειρά άλλα προϊόντα.

Ο Β. Μπούτας τόνισε ότι παρόλο που οι επιδοτήσεις είναι μικρές, εντούτοις είναι απαραίτητες για τους φτωχούς αγρότες και είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται αυτά τα χρήματα για παιχνίδια με κερδοσκόπους και αεριτζήδες. Η κυβέρνηση, τόνισε, πρέπει να λύνει τα προβλήματα και όχι να δημιουργεί καινούρια στις πλάτες των φτωχών αγροτών. Με την τακτική αυτή, είπε ο Β. Μπούτας, οδηγείτε τους αγρότες στο δρόμο του αγώνα και γι' αυτό να μην ψάχνεται για υποκινητές. Η πολιτική σας είναι ο πραγματικός υποκινητής και γι' αυτό σε κάθε ευκαιρία ποινικοποιείτε τις κινητοποιήσεις, τόνισε ο βουλευτής, φέρνοντας ως παράδειγμα και το επίκαιρο συμβάν στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, όπου για να προστατευτούν τα συμφέροντα της καναδικής πολυεθνικής, ανασύρθηκε χουντικός νόμος, ο οποίος απαγορεύει τη συγκέντρωση πάνω από πέντε ατόμων.

Τέλος ο Β. Μπούτας ζήτησε την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων με τους ανάλογους τόκους, αφού οι αγρότες όταν καθυστερούν έστω και λίγο τις δόσεις προς την Αγροτική Τράπεζα, τότε επιβαρύνονται με υπέρογκους τόκους.

Ο υφυπουργός Γεωργίας αφού είπε ότι τη χρηματιστηριακή κρίση την πλήρωσε όλη η χώρα, αναφερόμενος στην ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων, επανέλαβε την αυταρχική θέση της κυβέρνησης ότι υπάρχουν νόμοι που όταν παραβιάζονται, τότε υπάρχουν κυρώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ