Τρίτη 25 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με κνίτικο πείσμα στη μάχη της Εξόρμησης

Δυναμικά προχωράει η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας στη δίμηνη, Νοέμβρης - Δεκέμβρης, Οικονομική Εξόρμηση για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ και μέχρι την περασμένη Παρασκευή - τέλος τρίτης βδομάδας - είχε καλύψει το 35,50% του συνολικού της πλάνου.

Στόχος, ωστόσο, όπως μας είπαν σύντροφοι από την Οικονομική Επιτροπή της ΚΝΕ, είναι να εντείνει τις προσπάθειές της, να στρατευτούν και κινητοποιηθούν αποφασιστικά όλοι οι νεολαίοι της Οργάνωσης, ώστε να πλησιάσουν πολύ περισσότερους νέους εργαζόμενους, σπουδαστές, αλλά και άλλους εργαζόμενους που "τσουρουφλίζονται" μαζί με τους νέους ανέργους από την αντιλαϊκή, αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης και των Βρυξελλών, για να συζητήσουν και να ζητήσουν την ενίσχυση του ΚΚΕ. Σ' αυτήν την προσπάθεια, όπως διαπιστώνεται, μεγάλη μπορεί να είναι η συμβολή νεολαίων που προσεγγίζουν την ΚΝΕ και μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες με τους κνίτες για το μέλλον τους.

Γι' αυτό και δεν ξεφεύγει από την προσοχή των κνιτών και των κοριτσιών της ΚΝΕ η ανάγκη να πείσουν πολλούς ακόμα νέους - εκτός Οργάνωσης - όχι μόνο να ενισχύσουν με τα όποια χρήματα διαθέτουν το ΚΚΕ, αλλά, κυρίως, να διακινήσουν το κουπόνι της Εξόρμησης και σε άλλους νεολαίους, ευρύτερα. Με την ως τώρα πείρα και με τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα και την ως τώρα ανταπόκριση της νέας γενιάς στο κάλεσμα να ενισχύσουν οι νεολαίοι το ΚΚΕ, οι κνίτες και οι κνίτισσες προετοιμάζουν το μεγαλύτερο ακόμα άνοιγμα, ώστε στις επόμενες μέρες να πραγματοποιήσουν ένα άλμα καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος του πλάνου τους ως το τέλος του μήνα.

Στη μέχρι σήμερα πορεία ήδη έχουν ξεχωρίσει αρκετές Οργανώσεις Περιοχών: Ετσι, η Οργάνωση Αττικής προηγείται σημαντικά, αφού έχει καλύψει ήδη το 69,2% του πλάνου της και ακολουθείται από την Οργάνωση της ΚΝΕ Στερεάς που κάλυψε 59,5% του συνολικού πλάνου. Με ιδιαίτερα σημαντικά ποσοστά κάλυψης του πλάνου τους ακολουθούν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ Αν. Πελοποννήσου με 53,33% και Δυτικής Ελλάδας με 52,91%, ΟΒ Ριζοσπάστη με 50%, Θεσσαλία με 49%, Αν. Μακεδονία - Θράκη 45% και ΑΕΙ Θεσσαλονίκης με 41%. Κατά 40% είχαν καλύψει το πλάνο τους οι Οργανώσεις της ΚΝΕ Θεσσαλονίκης, Δυτ. Μακεδονίας και Γερμανίας και ακολουθούσαν οι: Κρήτης με 36,88%, Κεντρικό Συμβούλιο με 35,11%, Πειραιά με 34,2%, Αθήνας 31,83% και ΑΕΙ Αθήνας με 25,96%. Πίσω σχετικά, έμειναν οι Οργανώσεις Αιγαίου με 19,3%, Δυτ. Πελοποννήσου με 15,5% και Κεντρικής Μακεδονίας με 15%.

Βεβαίως, οι οργανώσεις που προηγούνται προχωράνε "με αέρα" για τη μεγαλύτερη υπερκάλυψη του πλάνου τους, για να αποδείξουν ότι δεν είναι τυχαία πρώτοι! Ομως, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι νεολαίοι άλλων οργανώσεων που προειδοποιούν ότι... "πίσω έχει η αχλάδα την ουρά" υπονοώντας πως δεν πρόκειται να "τα παραδώσουν", ότι θα κυνηγήσουν μέχρι τέλους την προσπάθειά τους να υπερκαλύψουν το πλάνο τους, ενώ και όσες οργανώσεις έχουν μείνει πίσω εντείνουν τις προσπάθειές τους για να μειώσουν τη διαφορά και, στο τέλος, να καλύψουν το πλάνο τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ