Τρίτη 25 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΕΛΓΙΟ
Να δυναμώσουμε τη δράση μας στους Ελληνες μετανάστες

Μεγάλη η επιτυχία της εκδήλωσης της ΝΕ Βελγίου του ΚΚΕ για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ και της Οχτωβριανής Επανάστασης

Πραγματοποιήθηκε, το περασμένο Σάββατο στις Βρυξέλλες, με μεγάλη επιτυχία ο γιορτασμός των 80 χρόνων ΚΚΕ και των 80 χρόνων της Οχτωβριανής Επανάστασης που διοργάνωσε η ΝΕ Βελγίου. Η συμμετοχή στην εκδήλωση ήταν μαζική. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ηλίας Λέγγερης,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, που ανέλυσε τις θέσεις του Κόμματος και αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή, τη μαχητική και πρωτοπόρα δράση του ΚΚΕ 80 χρόνια τώρα, όπως και τη μεγάλη σημασία της Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης που είναι υποθήκη για το παρόν και το μέλλον της ανθρωπότητας. Τη γιορταστική εκδήλωση άνοιξε ο Γραμματέας της ΝΕ Βελγίου Παύλος Κοσμίδης ο οποίος, εκτός των άλλων, υπογράμμισε και τη μεγάλη σημασία της Οικονομικής Εξόρμησης για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Παραβρέθηκε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Βέλγιο κ. Καβαλλιεράτος, ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό και τις ευχές του τόσο στο ΚΚΕ όσο και στο παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα, να συνεχίσει να υπάρχει και να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες για το καλό της ανθρωπότητας. Παραβρέθηκαν, επίσης, αντιπροσωπείες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, του Συλλόγου Ποντίων, του Συλλόγου Ηπειρωτών, των δημοκρατικών γυναικών Βελγίου, της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Βελγίου.

Ακολούθησε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορούς από όλη την Ελλάδα με τη συμμετοχή των συγκροτημάτων χορού του συλλόγου Ποντίων "Καμιάνκεν Αργος " και το χορευτικό συγκρότημα " ΚΑΛΙΤΣΑ", που αποτελείται από Ελληνες και φιλέλληνες της Αμβέρσας. Και τα δύο συγκροτήματα καταχειροκροτήθηκαν.

Επίσης, οργανώθηκε έκθεση από επιλεγμένα δημοσιεύματα του "Ριζοσπάστη" καθώς και έργα χειροτεχνίας αγωνιστών - κομμουνιστών από το Παρθένι και Λακί της Λέρου. Υπήρχαν ακόμα και εντυπωσίασαν τους συμμετέχοντες, αυθεντικά ντοκουμέντα που έχουν διασωθεί: Απολυτηρίων των ΕΛΑΣ, Φύλλων Πορείας του ΕΛΑΣ, αποφάσεις εκτάκτων στρατοδικείων και απολυτήρια απόλυσης των εξόριστων αγωνιστών του Αϊ Στράτη και της Μακρονήσου, καθώς και αποφάσεις διοικητικών δικαστηρίων για εκτοπίσεις των περιόδων 1948 - 49 και 1967.

Η γιορτή τελείωσε στις πρωινές ώρες της Κυριακής με ελληνική μουσική και αντάρτικα τραγούδια από τον Λεωνίδα και τον Δημήτρη, ενώ πλούσιοι ήταν οι μεζέδες και τα άλλα φαγητά που ετοίμασαν οι κομμουνιστές και φίλοι του ΚΚΕ που τα πρόσφεραν στη γιορτή των 80 χρόνων ΚΚΕ.

Μεγάλη ήταν και η επιτυχία της λαχειοφόπου προς τιμή των 80 χρόνων του Κόμματος, με σημαντικές προσφορές. Υπήρχαν δώρα με αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια που πρόσφεραν η "Ολυμπιακή" και ταξιδιωτικά πρακτορεία (ΓΚΡΕΚΟΡΑΜΑ και ΑΡΜΕΝΗΣ), καθώς και ηλεκτρονικές συσκευές που κληρώθηκαν στο τέλος. Η επιτυχία του λαχνού κάνει αισιόδοξα τα μέλη και στελέχη της Οργάνωσης στο Βέλγιο, όχι μόνον να φτάσουν, αλλά και να ξεπεράσουν το πλάνο τους προς τιμή των 80χρονων του ΚΚΕ. Να δυναμώσουν τη δράση τους στους μετανάστες, μαζί με τους Βέλγους συντρόφους και εργαζόμενους, για να γίνουν πράξη τα οράματα της μεγάλης Οχτωβριανής Επανάστασης, για Σοσιαλισμό.

Στην εκδήλωση συγκεντρώθηκαν και υπογραφές στην έκκληση για δημοψήφισμα στο Μάαστριχτ, ενώ μοιράστηκε έντυπο με τις θέσεις του ΚΚΕ για την πρώτη τακτική συνέλευση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) που έγινε στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ