Τρίτη 25 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΙΩΤΙΑ
Δικάζονται 40 αγρότες

Ξαναπιάνουν δουλιά τα "αγροτοδικεία" στη Βοιωτία, ενώ οι αγρότες του νομού προετοιμάζονται για νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις προκειμένου να διεκδικήσουν λύσεις στα οξυμένα προβλήματά τους.

Αύριο Τετάρτη 40 αγρότες του νομού θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου με τη γνωστή κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών, για το μπλόκο που έστησαν στο σιδηροδρομικό σταθμών των Θηβών, στη διάρκεια των μεγαλειωδών αγροτικών κινητοποιήσεων του Μάρτη του '95. Μαζί με τους 40 αγρότες θα δικαστούν και οι πρόεδροι της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Βοιωτίας, Ξ. Μελισσάρης και της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, Απ. Δελαβέκουρας,οι οποίοι σύμφωνα με το κατηγορητήριο χαρακτηρίστηκαν ως οι "πρωταίτιοι" των κινητοποιήσεων.

Να σημειωθεί ότι σε βάρος των δύο προέδρων των αγροτικών οργανώσεων (ΟΑΣ Βοιωτίας - ΕΑΣ Θήβας), εκκρεμεί εκδίκαση αγωγής του ΟΣΕ για την ίδια κινητοποίηση (Μάρτη '95) με την οποία ο Οργανισμός απαιτεί 1,5 δισ. δραχμές αποζημίωση. Αμέσως μετά το τέλος της δίκης, οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη στη Θήβα όπου θα συζητήσουν τα προβλήματά τους και θα αποφασίσουν για τις νέες αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις.

Οι δίκες όμως θα συνεχιστούν και το 1998. Συγκεκριμένα, στις 14 Γενάρη '93 αγρότες της επαρχίας Λιβαδειάς παραπέμπονται σε δίκη για τον αποκλεισμό δρόμων στις κινητοποιήσεις το Μάρτη του '95.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ