Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Ανακόλουθο το υπουργείο Παιδείας

Για έβδομη (!) φορά απορρίφθηκε τροπολογία βουλευτών του ΚΚΕ, παρόλο που οι εκάστοτε υπουργοί Παιδείας συμφωνούν με αυτήν

Ανακόλουθο για μία ακόμα φορά εμφανίστηκε το υπουργείο Παιδείας απέναντι σε τροπολογία βουλευτών του ΚΚΕ για το θέμα της μετεγγραφής μιας κατηγορίας φοιτητών του εξωτερικού με προβλήματα υγείας, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το ανοιχτό πανεπιστήμιο, που ψηφίστηκε αργά προχθές το βράδυ.

Η τροπολογία αυτή κατατέθηκε για έβδομη (!) φορά και όσες φορές ήρθε για συζήτηση, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας συμφωνούσε μεν με τις διατάξεις της, αλλά παρέπεμπε την αποδοχή της πάντα σε επόμενο νομοσχέδιο. Ετσι και προχθές το βράδυ, ο παριστάμενος υφυπουργός Παιδείας Γ. Ανθόπουλος εξέφρασε τη συμφωνία του με την τροπολογία, αλλά για μια ακόμα φορά είπε να κατατεθεί σε επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Αυτή η παρελκυστική τακτική προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του ΚΚΕΜ. Κωστόπουλου,ο οποίος είπε ότι οι εκάστοτε εκπρόσωποι του υπουργείου Παιδείας συμφωνούν για έβδομη φορά μέσα στα δύο τελευταία χρόνια.

Οπως αναφέρει η τροπολογία, με το νόμο 1966/1991 καταργήθηκε το δικαίωμα μετεγγραφής χωρίς εξετάσεις των φοιτητών του εξωτερικού για τους οποίους συνέτρεχαν λόγοι υγείας ή αναπηρίας ή ήταν από πολύτεκνη οικογένεια. Αποτέλεσμα ήταν φοιτητές που είχαν ήδη εγγραφεί για το έτος 1991-92 στα πανεπιστήμια του εξωτερικού να στερηθούν το δικαίωμα της μετεγγραφής. Παρόλο που η Βουλή ρύθμισε σωστά το θέμα της μετεγγραφής για τους πολύτεκνους, δεν έγινε παρόμοια ρύθμιση για τους έχοντες πρόβλημα υγείας. Η τροπολογία των βουλευτών του ΚΚΕ προτείνει ακριβώς να επανέλθει αυτό το καθεστώς και για τους φοιτητές με προβλήματα υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ