Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα τρομοκρατική επίθεση σε γραφεία των οικοδόμων

Εκρηξη σημειώθηκε στα γραφεία των οικοδόμων στην Καλλιθέα. Την τρομοκρατική ενέργεια καταγγέλλει το Συνδικάτο

Τρομοκρατική επίθεση δέχτηκαν προχτές το βράδυ τα γραφεία του παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας στην Καλλιθέα.Συγκεκριμένα στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, ξημερώνοντας Τετάρτη, σημειώθηκε έκρηξη από γκαζάκια που είχαν τοποθετήσει "άγνωστοι" και που είχε αποτέλεσμα να σπάσουν οι τζαμαρίες των γραφείων και να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές. Την τρομοκρατική ενέργεια καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και τονίζει πως ο πραγματικός στόχος και αυτής της βομβιστικής επίθεσης - η τρίτη σε διάστημα 13 μηνών - είναι η συνεπής αγωνιστική στάση του Συνδικάτου και ο πρωτοπόρος ρόλος που παίζει στην ανάπτυξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος της χώρας.

Παράλληλος στόχος - επισημαίνει - είναι οι διεργασίες που συντελούνται στο λαϊκό κίνημα, καθώς όλο και περισσότεροι κλάδοι εργαζομένων και άλλα κοινωνικά στρώματα εναντιώνονται στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, στην ευρωπαϊκή ενοποίηση και τα παράγωγά της και στη ληστρική δράση των πολυεθνικών.

Σημειώνει ότι οι δράστες αυτών των τρομοκρατικών ενεργειών προέρχονται από τον σκοτεινό χώρο του περιθωρίου, είναι κατάλοιπα των πιο αντιδραστικών στοιχείων του παρελθόντος, που με παρόμοιες ενέργειες χτυπούσαν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας.

Καλεί τους οικοδόμους και όλους τους εργαζόμενους να αναπτύξουν την πάλη τους και να μην αφήσουν περιθώρια στους σκοτεινούς κύκλους της ανωμαλίας, που ενθαρρύνονται από την προσπάθεια της κυβέρνησης να καθυποτάξει το λαϊκό κίνημα με την αναβίωση του "Συνδικαλιστικού" της Ασφάλειας, τη χρήση των χουντικών νόμων, τα "αγροτοδικεία" και την αστυνομοκρατία.

Καλεί την κυβέρνηση να καταδικάσει την πρόσφατη τρομοκρατική ενέργεια και δηλώνει πως "οι τρομοκρατικές αυτές ενέργειες δε μας φοβίζουν, αντίθετα μας συσπειρώνουν και μας ατσαλώνουν περισσότερο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ