Κυριακή 7 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αφιέρωμα για τη Μακρόνησο

Είναι γνωστές οι διώξεις που υπέστησαν οι κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές του λαού στην 80χρονη ηρωική πορεία του ΚΚΕ, στους αγώνες τους για κοινωνική προκοπή και τα δικαιώματα των εργαζομένων, για την εθνική ανεξαρτησία. Οι μισαλλόδοξες κυβερνήσεις της αντίδρασης και της ολιγαρχίας χρησιμοποίησαν κάθε απάνθρωπο μέσο για να υποτάξουν το λαό και πρώτα πρώτα τους κομμουνιστές και το ΚΚΕ, το οποίο έθεσαν στην παρανομία επί δεκαετίες ολόκληρες. Στη δύσκολη αυτή πορεία του ΚΚΕ, η Μακρόνησος αποτέλεσε τον πιο γνωστό τόπο όπου χιλιάδες κομμουνιστές μαρτύρησαν, εξοντώθηκαν με τα πιο απάνθρωπα βασανιστήρια, γράφοντας και με το αίμα τους μια μοναδική λαμπρή σελίδα ηρωισμού στην πάλη τους για τα ιδανικά του ΚΚΕ και του σοσιαλισμού, για τα δίκαια του λαού, όλων των εργαζομένων. Πρόκειται για μια λαμπρή σελίδα για την 80χρονη ιστορία του ΚΚΕ.

Για τη λαμπρή αυτή σελίδα που έγραψαν οι κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές μιλούν στον "902 TV", σήμερα 7 Δεκέμβρη ώρα 9.30 μμ,στην εκπομπή του δημοσιογράφου Γιάννη Ευσταθίου: Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα,ο Τάκης Τσίγκας μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Νίκος Σοφιανός Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και ο Διονύσης Γεωργάτος Μακρονησιώτης, στέλεχος του ΚΚΕ.

Για το ΕΣΡ

Την Τρίτη 9 Δεκέμβρη ώρα 9.30 μμ, στα πλαίσια της πολιτικής εκπομπής του "902 ΤV" "Από το Χτες στο Αύριο",ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) Γιώργος Κασιμάτης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Δημήτρης Δρούγκας, Νίκος Καϊμάκης και Μάκης Κοψίδης συζητούν με τον δημοσιογράφο Κώστα Καραχάλιο για το ρόλο του ΕΣΡ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ