Κυριακή 7 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΨΑΡΑΔΑΚΟΣ

"Τα 80χρονα γενέθλια του ΚΚΕ δεν είναι σύναξη φίλων που σβήνουν κεράκια και ανταλλάσσουν ευχές. Το Κομμουνιστικό Κόμμα, το κόμμα της εργατικής τάξης και του εκμεταλλευόμενου λαού, είναι το νεότερο κόμμα στην πολιτική ιστορία του ανθρώπου. Το πλέον σύγχρονο ιδεολογικά και πολιτικά. Το πλέον ανθρώπινο και πολιτισμένο. Η τεράστια συμβολή του στη λαϊκή πρόοδο και στην κοινωνική ανάπτυξη αποδείχτηκε μέσα από τις πρωτοφανείς ιστορικές κατακτήσεις, που οι εργαζόμενοι κατάφεραν στη διάρκεια αυτού του αιώνα.

"Η Οκτωβριανή Επανάσταση και η λαϊκή εξουσία, ανέτρεψαν τις παγιωμένες αντιλήψεις αιώνων. Το Κομμουνιστικό Κόμμα αποδείχνεται ως η αναγκαία λαϊκή οργάνωση αγωνιστικής πρωτοπορίας, για την ανατροπή του ιμπεριαλιστικού παρόντος και την οικοδόμηση του πανανθρώπινου σοσιαλιστικού μέλλοντος. Το γεγονός της εφήμερης ιμπεριαλιστικής υπεροχής, αποδείχνει απλά τη δυσκολία της μεγάλης ιστορικής αποστολής της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού και την αναγκαιότητα για μια μεγάλη, ισχυρή αγωνιστική συστράτευση στην πραγμάτωση των πανανθρώπινων οραμάτων και αξιών, που όσο και αν προσπαθεί η εξουσία του κεφαλαίου, δεν μπορεί να σβήσει. Το αποδείχνει αυτή η ίδια η ύπαρξη του ΚΚΕ. Το αποδείχνει η 80χρονη ιστορία του. Το αποδείχνουν οι μάταιες προσπάθειες αυτών που θέλησαν να το διαβρώσουν, να το εξωραϊσουν, να το διαλύσουν.

"Το ΚΚΕ θα υπάρχει όσο υπάρχει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Το ΚΚΕ θα υπάρχει μπροστάρης και οδηγητής στην οικοδόμηση της νέας κοινωνίας του ανθρώπου. Το ΚΚΕ θα υπάρχει, για να υπάρχει μέλλον. Αυτή είναι, κατά τη γνώμη μου μια τουλάχιστον πλευρά της μεγάλης σημασίας των 80χρονων, που πρέπει να γίνουν και η αφετηρία αγώνων σε ανώτερα επίπεδα και σε όλα τα μέτωπα μιας παλλαϊκής αντεπίθεσης για το χτίσιμο του αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού, δημοκρατικού μετώπου πάλης. Του μετώπου που αποτελεί τη μόνη διέξοδο προς ένα μέλλον που θα δικαιώνει τα λαϊκά συμφέροντα. Προς ένα μέλλον που μόνο με τη μαζική, αγωνιστική συμμετοχή όλων μας, μπορεί να γίνει πραγματικότητα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ